Dünya Bu sözler tepki çekecek! "Kadının asıl görevi..."

Bu sözler tepki çekecek! "Kadının asıl görevi..."

11.04.2013 - 10:12 | Son Güncellenme:

Rusya Ortodoks Patriği Kirill, feminizmin özgürlük kisvesinde çok tehlikeli bir olgu olduğunu, kadınların görevinin aile ve çocukları ile ilgilenmek olduğunu söyledi.

Bu sözler tepki çekecek Kadının asıl görevi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı ile bilinen Patrik Kirill, Rusya’nın toplumsal değerlerinin savunucusu olarak öne çıkıyor. Rusya’da halkın dörtte üçü kendini Ortodoks Hristiyan olarak tanımlıyor.

Bir kısım Ortodoks kadın örgütleri ile bir araya gelen Kirill, “Feminizm olarak tanımlanan olguyu çok tehlikeli buluyorum. Kadını evlilik ve aile dışına atan feminist yaklaşımlar sahte bir özgürlük analyışıdır.” eleştirisi getirdi.

Erkeğin dışarıda çalıştığını ve para kazandığını, kadının da evin içi ile meşgul olması ve çocukları ile ilgilenmesi gerektiğini ifade eden Kirill, “Eğer kadının bu çok özel konumu yıkılırsa, bunun sonucunda her şey yıkılır. Buna aile ve vatan da dahil.” ifadelerini kullandı.

Moskova’nın en büyük Katedrali Kurtarıcı İsa Kilisesi’nde ayin yaptıkları gerekçesi ile punkçı kızların tutuklanmasını protesto eden Femen gruplar, Ukrayna’da Patrik Kirill’i zor durumda bırakmıştı. Son olarak Almanya ziyaretinde Putin de Femen grupların protestosuna maruz kaldı. Kirill’in Putin’in yönetimini Rusya açısından bir rahmet olarak değerlendirirken, Putin de Ortodoks Kilisesi’ni ülkede etkin rol üstlenmesi gerektiğini savunuyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’da Salı günü ele alınan yasa ile dini değerlere saldırı beş yıla kadar hapis cezası getirildi.