Dünya 'Cehennem döngüsü!' Hemşirenin fotoğrafları söze gerek bırakmadı

'Cehennem döngüsü!' Hemşirenin fotoğrafları söze gerek bırakmadı

13.03.2023 - 13:49 | Son Güncellenme:

17 yaşında başlayan 'karanlık boşluk' üç sene sonra ilk kızına hamile kalınca sona erdi. Ta ki, 2017 yılında geçirdiği kalça ameliyatına kadar. 'Şeytanları geri gelen' genç hemşirenin kabustan kurtuluşu, büyük ses getirdi.

Cehennem döngüsü Hemşirenin fotoğrafları söze gerek bırakmadı

Haziran ayındaki düğününe hazırlanan hemşire Cara Tatarelli, yeni yaşamının ilham verici olması için eski hayatının fotoğraflarını paylaştı. 30 yaşındaki kadının halihazırda iki çocuğu var ve gençlik yıllarında çekilen fotoğrafları dünya çapında yankı buldu.

Haberin Devamı

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde yaşayan Cara, senelerce sürüklendiği kısır döngüden kurtulamadı. Hayatının 'en kötü anları'nı gösteren karelerle bugün çekilen ışıltılı fotoğraflar, genç kadının yaşamının nasıl değiştiğini kanıtlıyor. Henüz 13 yaşında uyuşturucuyla tanışan Cara, eroin kullanmaya başladığında ise yalnızca 17 yaşındaydı.

Yaşlı bir erkek tarafından saldırıya uğradığını ve bunalıma girdiğini anlatan Cara, "Gerçekten karanlık bir boşluktaydım" deyip ekliyor:

"Okula birlikte gittiğim bir çocuk bana aniden 'Hey hiç eroin denedin mi?' diye sordu. 'Hayır' dedim ve o bana enjekte edip denemeyi teklif etti. Acıdan kurtulmak için o noktada her şeyi denemeye gönüllüydüm."

20 yaşına geldiğinde derin bir uyuşturucu bataklığındaydı ve ilk kızına hamile kalınca öncelikli olarak alışkanlığını bıraktı. Tam altı yıl boyunca temiz kaldı ve hemşire oldu. Hayatında her şey yolunda gidiyordu.

Haberin Devamı

Ta ki, 2017 yılında geçirdiği kalça ameliyatına kadar. Ameliyatın ardından reçeteli ağrı kesiciler kullanmaya başladığında, şeytanları geri geldi:

"Ameliyattan sonra bir kez ilaç aldığımda, altı yıl süren ayıklığın daha fazla önemi yok gibiydi."

Yeniden savrulduğu karanlık işini kaybetmesine neden oldu, ailesiyle ilişkisi koptu ve sokaklarda yaşamaya başladı. Artık bir evsizdi.

"Bütünüyle yeni bir karanlıktı" diyor. Bir şiddet ve suç dünyasına hapsoldu. Sürekli insanların öldürüldüğünü ve tecavüze uğradığını gördü.

1/9

2/9

3/9

4/9

5/9

6/9

7/9

8/9

9/9

İçtiği kokteyl eroinin içinde ise kokain, metamfetamin ve fentanil gibi korkunç karışım vardı. Bütünüyle umutsuz hissettiği günleri, 'karanlık bir devir' olarak tanımılyor.

Beş kez aşırı doza maruz kaldı, vücudu ağır yaralarla kaplandı, yüzü dahil. Bir deri bir kemik halindeydi, intihar etmeyi denedi.

En sonunda hayatına çeki düzen vermeyi seçti ve tedavi için yollar aradı. Üç yıl önce kabustan uyandı, uyuşturucudan kurtuldu.

Alex'le nişanlanan hemşire Cara, Haziran ayında evlenmeye hazırlanıyor. 10 yaşındaki kızı Gianna ile ilişkisini yeniden inşa etti ve yanı sıra 19 aylık Savannah'ı büyütüyor.

İngiliz Daily Star gazetesi, bir 'cehennem döngüsü'nde yaşayan Cara Tatarelli'nin şimdi yaşamını tersine çevirdiğini ve uyuşturucudan kurtulmak isteyenler için bir ilham kaynağı olmayı umduğunu yazdı.

The Sun ise, Cara Tatarelli'nin kurduğu cümleyi öne çıkardı: "Evsiz bir eroin bağımlısıydım, dibe vurduktan sonra aşırı doz nedeniyle neredeyse ölüyordum. Şimdi tanınmaz haldeyim."