Dünya Kartel, kendi üyelerini ifşa etti

Kartel, kendi üyelerini ifşa etti

11.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Meksika’da Körfez Karteli, 5 üyesinin geçen hafta 4 ABD vatandaşını kaçırdığını açıklayarak olay nedeniyle özür diledi. Kartel, ayrıca kaçırılanlardan 2’sini öldüren 5 üyesini bağlayarak sokağa bıraktı.

Kartel, kendi üyelerini ifşa etti

Meksika’da “Körfez” adlı uyuşturucu karteli, 5 üyesinin geçen hafta Matamoros kentinde uyuşturucu çeteleri arasındaki çatışmanın ortasında kalan 4 ABD’liyi kaçırarak 2’sini öldüren kişiler olduğunu açıkladı. Söz konusu 5 üyeyi, ellerinden bağlayarak sokağa bırakan Körfez Karteli, ayrıca şüphelilerin yanındaki kamyona olay nedeniyle özür diledikleri bir mektubu da astı. Körfez Karteli liderlerince İspanyolca yazılan mektupta, kartelin silahlı kolu olan “Akrepler” grubunun üyesi olan 5 kişinin “kartel kuralları” dışında hareket ettikleri belirtildi. Mektupta, “Körfez Karteli’nin Akrepler Grubu, 3 Mart’ta masum (Meksikalı) bir annenin öldüğü ve 4 ABD vatandaşının kaçırıldığı ve bunlardan 2’sinin öldüğü olayları şiddetle kınıyor” ifadesi yer aldı.

Haberin Devamı

Özür diledi

Her zaman masumların yaşamına ve bütünlüğüne saygı duyduklarını ifade eden kartel, Matamoros sakinlerinden, kartel çatışmasında ölen Meksikalı kadının ve  estetik ameliyat olmak için gittikleri Matamoros’da kaçırılan 4 ABD vatandaşının ailelerinden özür diledi. 5 kartel üyesinin henüz suçlamalarla karşı karşıya getirilmediği belirtilirken, Meksika kolluk kuvvetleri, kartel üyelerinin ABD’lileri kendi bölgelerine girdiklerini düşünerek kaçırma olasılığını araştırıyor. Öte yandan, ABD güçlerinin suçluları yakalamak için yürüttüğü çalışmaların uyuşturucu ticaretini olumsuz etkilemesi nedeniyle Körfez Karteli’nin sorumlu olduklarını iddia ettiği üyelerini teslim ettiği düşünülüyor.