Dünya Dev uçak böyle patladı! Şok görüntü de Wagner şüphesi

Dev uçak böyle patladı! Şok görüntü de Wagner şüphesi

27.09.2023 - 16:38 | Son Güncellenme:

2500 metrelik pistin son kısımlarına ulaşan Sovyet yapımı Il-76 aniden havaya uçtu. Korkunç anlar havalimanında bulunan güvenlik kameraları tarafından kayda alındı.

Dev uçak böyle patladı Şok görüntü de Wagner şüphesi

20. ayına girmesine sayılı günler kala Rusya'nın Ukrayna'yı işgali cephe hattında bütün kaosuyla sürüyor. Yaz aylarından beri devam eden Kiev'in karşı saldırısının ana hedefi son günlerde Kırım oldu. İngiliz yapımı füzelerle Rus generallerin kaldığı bir karargahı vuran Ukrayna, burada Karadeniz Filosu komutanının öldüğünü duyurdu. Ukrayna'nın bu duyurusundan saatler sonra ise Rusya söz konusu komutan olan Viktor Sokolov'un bir toplantıdayken çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Haberin Devamı

RUSYA: SALDIRIDA ABD VE İNGİLİZLERİN PARMAĞI VAR

Ukrayna’nın Kırım’a bağlı Sivastopol’daki Rus Karadeniz Filosu karargahına düzenlendiği füze saldırısıyla ilgili Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, “22 Eylül’de Sivastopol tekrar saldırıya uğradı. Bu saldırının, NATO uydu sistemleri, keşif uçakları kullanılarak önceden planlandığından, ABD'li ve İngiliz istihbarat uzmanlarının tavsiyeleri ve yakın koordinasyonuyla gerçekleştirildiğinden en ufak bir şüphemiz yok. Bu terör eylemlerinin tek amacı Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin başarısız taarruzlarına karşı dikkatleri başka yöne çekmek ve toplumumuzu korkutup panik oluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

UÇAK HAVALANIRKEN PATLADI

Gözler Kırım ve çevresine çevrilirken Wagner grubun yoğun olarak faaliyet gösterdiği Mali'de Sovyet yapımı Il-76 patladı. Pistten tam havalanırken dumanlar arasında kalan uçak bir anda ev topuna döndü. Ölü sayısı henüz net olarak bilinmezken içeride 140 kadar yolcunun olduğu düşünülüyor. Wagner yanlısı kaynaklar, grubun Mali'de aktif olmasına rağmen paralı asker grubunun uçuşla bağlantılı olduğunu yalanladı. Wagner'e yakın Gray Zone Telegram kanalına göre uçak, Mali ordusu tarafından kullanılıyordu. Kanal, 'Bu uçak, daha doğrusu uçuş, Wagner Grubu'na ait herhangi bir personeli taşımadı' dedi.

Haberin Devamı

Dev uçak böyle patladı Şok görüntü de Wagner şüphesi

Yerel basında çıkan haberlerde ise 2500 metrelik pistin son 500 metresine gelen uçağın frenlerinin tutmadığı daha sonra pisti aşarak patladığı yazıldı. Uçağın neden duramadığı ve daha sonrasında alev topuna döndüğü ise henüz bilinmiyor.

Dev uçak böyle patladı Şok görüntü de Wagner şüphesi

PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜ

Geçtiğimiz yaz Putin'e karşı darbe girişiminde bulunan ve 24 saat sonra Moskova yönetimi ile anlaşan Yevgeny Prigojin'in uçağı Rus liderin memleketi olan St. Petersburg üzerindeyken patladı ve düştü. Kazada Prigojin'in yanı sıra Wagner'in ağır topları, pilotlar ve uçuş görevlileri de hayatını kaybetti.