Dünya Deyrizor’da halk yolu kesti

Deyrizor’da halk yolu kesti

25.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye’nin doğusunda terör örgütü DSG/YPG’nin kontrolünde bulunan Deyrizor kentinde halk, kara yolunu trafiğe kapatarak Rus askerlerinin bölgeden geçmesini engelledi. Rus konvoyunun önünü keserek askerlerle tartışan göstericiler tepkilerini, “Sizinle barış yok. Esad uğruna Suriye halkını öldürdünüz” sözleri ile ifade etti.

Deyrizor’da halk yolu kesti

Namık Durukan - Deyrizor’u kullanarak Rakka bölgesine geçmeye çalışan zırhlı Rus araç konvoyu, bölgede tansiyonu yükseltti. Rusların hareket halinde olduğunu haber alan Deyrizor’un batı kesimindeki El Hüseyin ile kuzey ve doğu kesimindeki El İzba, El Jenina ve El Şehitat bölgelerinde yaşayan halk, sokaklara döküldü. Rus araç konvoyunun geçtiği yolu trafiğe kapatan göstericiler lastik yaktı, belirli noktalarda ise iş makinaları ile hendekler kazdı. Bölgede birçok noktada gösteriler yapıldı, rejim ordusu ve Rusya, Dera ve İdlib’de sivillere yönelik katliam yapmakla suçlandı.

Haberin Devamı

Dört zırhlı araç ve 100 askerden oluşan Rus güçleri, engelleme nedeniyle alternatif yolları kullanmaya çalıştı ancak bölgede birçok yol göstericiler tarafından kesilince çaresiz kaldı. Yolların açılması için Rus askeri yetkililerinin, göstericileri ikna çalışmaları sonuç vermedi. Rus askerleri ile göstericiler arasında zaman zaman tansiyon yükseldi. Deyrizor’un Kasra bölgesinde Rus askerlerine tepki gösteren göstericilerden birinin, “Sizinle barış yok. Siz bir süper güçsünüz ancak Beşar Esad uğruna Suriye halkını öldürdünüz” suçlaması yöneltmesi tansiyonu yükseltti. Esad rejiminin çocukları öldürdüğü ve evleri yaktığını belirten göstericiler, Rusya’nın bu suça ortak olmaması yönünde söylemde bulundu.

Haberin Devamı

Bölgede gösterilerin birçok merkezde aynı anda başlatılması ve gerginliğin artması üzerine Rus güçleri, rejim bölgesine geri dönmek zorunda kaldı. Ancak bir süre sonra bölgeden tekrar geçmeye çalışan Rus askeri araç konvoyu, ikinci denemesinde de başarılı olamadı. Rus askerlerinin bölgeyi kullanmaya yönelik girişimine yönelik gösteriler, birçok kesimde sürüyor.

Yazarlar