Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

25.07.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde Kur’an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığından Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, “Kopenhag’da bugün kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeli ve İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik nefreti körükleyen bu çirkin eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalıdır” denildi.

Haberin Devamı

DİYANET BAŞKANI ERBAŞ'TAN SERT TEPKİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bu aşağılık saldırının faillerini ve toplumsal barışı hedef alan bu tür eylemlere karşı sessiz kalan, izin vererek himayesi altına alan Danimarka makamlarını sergilediği bu tutum nedeniyle şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bugün tekrarlanan Kur’an-ı Kerim yakma skandalına sert tepki gösterdi. Başkan Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Danimarka’da bir kere daha kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik aşağılık saldırı gerçekleştirildi. Bu aşağılık saldırının faillerini ve toplumsal barışı hedef alan bu tür eylemlere karşı sessiz kalan, izin vererek himayesi altına alan Danimarka makamlarını sergilediği bu tutum nedeniyle şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Avrupa başta olmak üzere batı ülkelerinde İslam'a ve Müslümanlara karşı sürdürülen bu sistematik düşmanlığa karşı İslam dünyasını ve uluslararası düzeyde vicdan sahibi bütün yürekleri gür bir sadayla güçlü bir duruş sergilemeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

DANİMARKA'DAN AÇIKLAMA

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, Irak Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eylemi kınayarak, “Danimarka hükümetinin görüşlerini yansıtmamaktadır” dedi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Irak Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e yönelik provokatif saldırı, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen tarafından kınandı. Rasmussen sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Danimarka, bugün gerçekleştirilen Kur'an'ın yakılmasını kınıyor. Bu kışkırtıcı ve utanç verici eylemler, Danimarka hükümetinin görüşlerini yansıtmamaktadır. Herkesi gerilimi düşürmeye davet ediyorum. Şiddet asla yanıt olmamalı” dedi.

İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi Danimarkalı Vatanseverler adlı grubun üyeleri, bir hafta içinde ikinci kez Irak Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i ateşe vererek provokatif bir eylem daha gerçekleştirmişti.