Dünya Doğu Akdeniz'de uçak düştü! 5 ABD askeri hayatını kaybetti

Doğu Akdeniz'de uçak düştü! 5 ABD askeri hayatını kaybetti

12.11.2023 - 19:51 | Son Güncellenme:

ABD Avrupa Komutanlığı (EUCOM), Doğu Akdeniz'de düşen askeri uçakta bulunan 5 personelin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazayla ilgili soruştırmanın devam ettiği öğrenildi.

ABD Avrupa Komutanlığı, 10 Kasım’da Akdeniz'de düşen askeri uçak hakkında açıklama yaptı. EUCOM tarafından yapılan açıklamada, kazanın "askeri eğitimin bir parçası olarak rutin bir havada yakıt ikmali görevi sırasında" meydana geldiği ve uçaktaki 5 personelin hayatını kaybettiği ifade edildi. EUCOM, kazaya karışan uçağın tipi, hangi askeri birliğe ait olduğu ya da kazanın tam yeri ve zamanı hakkında ise ayrıntı vermedi.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Kazayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildiren EUCOM dün yaptığı açıklamada, uçak kazasının "tamamen eğitimle ilgili olduğunu ve düşmanca bir faaliyete dair herhangi bir belirti bulunmadığını" belirtmişti.

CNN TÜRK Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, "Dün akşam gelen açıklamada kaç askerin hayatını kaybettiği söylenmemişti. Biz biraz daha bilgi aldık. ABD'nin dün duyurduğu cuma akşamı Doğu Akdeniz'de gerçekleşen kaza kırımda 5 ABD personeli hayatını kaybetti." dedi.

PENTAGON DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Pentagon Avrupa Kuvvetler Komutanlığı (EUCOM), olaya ilişkin dün şu açıklamayı yapmıştı: 10 Kasım'da bir ABD askeri hava aracı eğitimlerini sürdürüyorken bir talihsizlikten dolayı Doğu Akdeniz'de düştü. Etkilenen ailelere duyduğumuz saygıdan dolayı şuan buna dahil olan personel hakkında daha fazla bilgi vermeyeceğiz. Soruşturma yürütülüyor. Şunu kesinlikle söyleyebiliriz ki hava aracının yaptığı sorti tamamen eğitim ile alakalıydı. Şuan bize karşı yapılan bir düşman aktivite belirtisi yok."