Dünya Dünyada son dakika... ABD üssündeki YPG'li teröristler kamikaze drone saldırısında öldü

Dünyada son dakika... ABD üssündeki YPG'li teröristler kamikaze drone saldırısında öldü

05.02.2024 - 10:27 | Son Güncellenme:

Misilleme savaşında yeni hamle geldi, ABD'nin bombardımana tuttuğu İran yanlısı milislerin kamikaze silahlı insansız aracıyla gerçekleştirdiği saldırıda Amerikan üssü vuruldu.

Dünyada son dakika... ABD üssündeki YPGli teröristler kamikaze drone saldırısında öldü

ABD ve İran yanlısı milislerin Orta Doğu'daki restleşmesi tüm hızıyla devam ederken, Irak ve Suriye'deki bombardımanı bugün yeni bir misilleme izledi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor bölgesindeki bir Amerikan üssüne daha İran yanlısı milislerin kamikaze drone'la saldırdığını duyurdu.

Haberin Devamı

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Saldırıda birçok ABD askerinin yaralandığını bildiren SOHR, ilerleyen dakikalarda yeni bir açıklama daha yaptı. Buna göre, kamikaze silahlı insansız hava aracıyla hedef alınan Amerikan üssünde 7 YPG'li terörist öldü. SOHR, ayrıca üsteki 18 YPG'li teröristin de yaralandığını aktardı. Kamikaze drone saldırısının gerçekleştiği yer, ABD'nin Suriye'deki en büyük üssü olan El Ömer petrol sahası. Irak'ta İran yanlısı güçlerin çatı organizasyonu İslami Direniş, El Ömer petrol sahasını hedef alan saldırıyı üstlendi.

SOHR'un açıklamasını uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP) dünyaya 'son dakika' koduyla geçti. Söz konusu yeni misillemeye dair henüz Washington'dan bir açıklama yok. ABD'nin Irak'ta 2 bin 500, Suriye'de ise yaklaşık 900 askeri bulunuyor. İran ve vekil güçleri, ABD askerlerinin Irak ve Suriye'den çekilmesini istiyor. İran yanlısı milisler, 7 Ekim'den bu yana Amerikan üslerine 170'den fazla saldırı düzenledi.