Dünya Efsanevi haberci sessizce veda etti

Efsanevi haberci sessizce veda etti

01.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de önemli haberlerin kadınlar tarafından sunulmadığı bir dönemde, ilk kadın haber spikeri olan efsanevi gazeteci Barbara Walters hayatını kaybetti.

Efsanevi haberci sessizce veda etti

ABD’li ünlü gazeteci Barbara Walters, 93 yaşında hayatını kaybetti. Televizyonda 50 yılı aşkın bir süre boyunca devlet başkanlarından Hollywood yıldızlarına kadar herkesle röportaj yaparak bir ikona dönüşen Walters’ın ölümünü sözcüsü Cindi Berger duyurdu. Berger, “Barbara Walters, sevdikleriyle çevrili evinde, huzur içinde hayata gözlerini yumdu. Hayatını pişmanlık duymadan yaşadı. O sadece kadın gazeteciler için değil, tüm kadınlar için bir öncüydü” dedi.

Haberin Devamı

MİLYONLUK SÖZLEŞME

Barbara Walters, gazetecilik kariyerine 1961’de başladığı NBC kanalında kadınların ilgi alanlarına yönelik hikâyelerin yapımcılığını üstlendi. 1976’da ABC kanalıyla yılda 1 milyon dolarlık 5 yıllık bir sözleşme imzalayarak bir gece haber programına ev sahipliği yapan ilk kadın oldu. Bu benzeri görülmemiş bir anlaşmaydı. ABD’nin ilk kadın ana haber spikeri olarak TV dünyasında erkek egemenliğine son veren Walters’ın 1976’da prömiyeri yapılan “Barbara Walters Specials” programı da büyük bir başarı getirdi. Ardından Walters, 25 yıl boyunca ABC kanalının programı “20/20”yi sunarken, yarattığı ünlü sabah kuşağı programı “The View”un ise 1997’den 2014 yılına kadar sunuculuğunu üstlendi.

Haberin Devamı

BAŞARISI DAİMA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Barbara Walters, 54 yıllık başarılı kariyerini 2014 yılında son kez çıktığı “The View” programında sonlandırdı. Mesleği boyunca röportaj için çaldığı tüm kapıların açıldığı, başka kimseye konuşmayan liderlerin ve Hollywood yıldızlarının “hayır” diyemediği efsanevi gazeteci, başarısının karşılığını ödüllerle de gördü. Walters kariyeri boyunca 3 kez “En İyi Belgesel Haber Programı Sunucusu”, “Yaşam boyu Başarı” ve “Gündüz Kuşağı Emmy Ödülü” olmak üzere 12 Emmy ödülüne layık görüldü.