Dünya ‘Evine geleyim dedim, Mark kaçtı’

‘Evine geleyim dedim, Mark kaçtı’

17.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’li teknoloji milyarderleri Elon Musk (52) ile Mark Zuckerberg’in (39) reklam amaçlı “kafes dövüşü” yapma kampanyaları, iki aydır devam ediyor. Son açıklama Musk'tan geldi.

‘Evine geleyim dedim, Mark kaçtı’

Musk sahibi olduğu X’te (Twitter) dövüşme istekleriyle ilgili süreci anlatırken şunları söyledi: “Aslında ben dövüş konusunda sadece şaka yapmıştım. Zuckerberg ‘Yer söyle geliyorum’ deyince Roma’daki antik Kolezyum’u söyledim. Ama Zuckerberg bunu reddetti. ‘Evinde dövüşelim’ dedim, şehir dışında olduğunu öne sürdü. Beni dövüşten kaçmakla suçluyor ama asıl kaçan kendisi. Çünkü döveceğimi biliyor.”

Haberin Devamı

‘DÖVÜŞ DEĞİL ŞOV YAPACAKLAR’

Mark Zuckerberg ve Elon Musk’ın yapacakları kafes dövüşü, tüm dünyada merakla bekleniyor. Boksun ve dövüş sporlarının önemli isimleri, iki milyarderin karşı karşıya geleceği maç için “Dövüş değil, şov yapacaklar” dedi.

Tüm dünya aylarca birbirine meydan okuyan ünlü teknoloji milyarderleri Mark Zuckerberg ve Elon Musk’in kafes dövüşüne kitlendi. Facebook’un kurucusu Zuckerberg, X’in sahibi Musk’ın bahaneler ürettiğini ve dövüşten kaçtığını söylerken, Musk’ın ona “Korkak tavuk” diyerek yanıt vermesi gündem oldu. İki milyarderin kafes dövüşünde kimin favori olduğunu karma dövüş sporcuları ve boksörlere sorduk. Boksun ve dövüş sporlarının önemli isimleri, Zuckerberg ile Musk’un yapacakları düellonun şovdan öteye geçmeyeceği konusunda hem fikir... Zuckerberg’in daha genç olduğu için Musk’a göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorlar.

Haberin Devamı

‘GÜZEL BİR SAVAŞ OLUR’

Gökhan Saki: “İkisi de iyi antrenman yapıyor. Bildiğim kadarıyla maç İtalya’da olacak ama garanti değil. Dünya çapında büyük bir reklam... Bence favori Zuckerberg ancak Musk’ın da boyu uzun ve kilosu var. Kimin tekniği daha iyiyse ve hakimse maçı alır. Bence güzel bir savaş olur. İkisinin de egosu yüksek, sağlam bir karşılaşma bekliyorum.

‘AMAÇ KÂR ELDE ETMEK’

İhsan Yıldırım Tarhan: “İkisi de karşılaşmanın galibi ya da mağlubu da olsa, kendi aleyhine kötü sonuçlanmasını istemez. Amaç kar etmek. Bence yaş farkı belirleyici olacak. Mark’ın genç oluşu, Musk’a karşı avantaj sağlayacak. Mark’ın sürekli kafes dövüşü antremanları yaptığını biliyoruz. Maç kesinlikle Zuckerberg’in lehine olur, çok rahat kazanır. Musk’un maça çıkabileceğine inanmıyorum.”

“ŞOV AMAÇLI OLACAK’

Orhan Karalioğlu: “Bence yaştan dolayı Mark kazanır. Yaş ve tecrübenin etkili olacağını düşünüyorum. Profesyonel biriyle maça çıkmayacakları için hasar görmeyecekler. Burada belirleyici olan psikoloji... İkisi de iş insanı, sert bir maç yapacaklarına inanmıyorum. Tüm dünyanın izleyeceği bir karşılaşma olacak. Şov amaçlı, dostluk maçı olacak.”

Haberin Devamı

‘HER ŞEY BİR YUMRUĞA BAKAR’

Atakan Arslan: “İkisi de dövüşten anlamadığı için maç şov amaçlı olacak. Mark’ın avantajı genç oluşu ve dünyaca ünlü bir çok insandan ders alıyor olması. Elon’un tek artısı kilosu... Bu maçın favorisi olarak Mark’ı görüyorum ama boksta gelecek ters yumrukla her şey değişebilir. Gerçek ortamda dövüş yapacağına inanmıyorum. Metaverse gibi VR gözlüklerini takarak dövüşecekler”

‘Musk kara kutu’

Avni Yıldırım: “Düelloya davet eden Elon Musk... Bu şekilde çağrıda bulunması, güçlü bir tarafının olduğunu gösteriyor. Benim favorim Musk, Mark ise birçok insandan ders alıyor ve genç... Musk sıklet olarak daha güçlü, bu anlamda kara kutu... Meydan okumasından dolayı onu favori görüyorum.”