Dünya Fırtına-Z yalnızca et parçası: Görevleri düşman tanklarının önüne koşmak

Fırtına-Z yalnızca et parçası: Görevleri düşman tanklarının önüne koşmak

03.10.2023 - 15:46 | Son Güncellenme:

İngiliz medyası Rus ordusunun tek görevi ölmek ölen askerlerini yazdı. Fırtına Z birliği ordu içerisinde sadece 'Et parçası' olarak görülüyor.

Fırtına-Z yalnızca et parçası: Görevleri düşman tanklarının önüne koşmak

24 Şubat 2022 tarihinde Rusya, 'Özel askeri operasyon' adı altında fiili olarak Ukrayna'yı işgale geçti. Belarus üzerinden Kiev'e girmeyi hedefleyen Ruslar, karşılaştıkları direniş sonrası başkentten geri püskürtüldü. Batı desteğinin de gelmesiyle birlikte savaş ülkenin doğusuna kaydı. Sayısız kaybın ardından Rus lider Putin, Ekim 2022'de 'Kısmı seferberlik' ilan etti. Bu yasa kapsamında Rus ordusuna 300 bin yedek personel alındı.

Haberin Devamı

JET SKI OPERASYONU DÜNYADA MANŞET

Bu 300 bin kişinin yanı sıra Wagner grubu da cepheye sürüldü. Eski askerler ve mahkumlardan oluşan grup kaosun ortasında acımasızlığıyla ün saldı. Bakhmut'u adeta tek başlarına Ukrayna'dan alan Wagner daha sonra liderlerinin öldürmesinin ardından tasfiye edildi.

Kiev yönetimi ise sayısız Rus ordusuna karşı Mayıs ayının sonlarında karşı saldırıya geçti. Sabotaj saldırılarıyla başlayan süreçte Kırım ve Kerç Köprüsü defalarca hedef alındı. Bunlardan sonuncusu Pazar günü gerçekleştirilen 'Jet Ski' operasyonuydu. Söz konusu operasyonda Rusların Ukrayna'nın haberleşme ağını engelleyen bir üs yok edildi.

Fırtına-Z yalnızca et parçası: Görevleri düşman tanklarının önüne koşmak

'FIRTINA Z'

Nisan 2022'den beri cephe hattında savaşan birliklerden biri de 'Fırtına Z' birliğindeki askerler. Sarhoş ve asi olarak bilinen bu birliği Rusya, canlı kalkan ekipleriyle ölüme göndererek cezalandırıyor. Buradaki birlikler ön cephenin en tehlikeli bölgelerinde savaşır ve genellikle düzenli zırhlı birliklerin önünde adeta intihar eder.

Haberin Devamı

Fırtına Z'nin büyük bir kısmı af bekleyen eski mahkumlardan oluşuyor. Birlikte görev alan profesyonel askerler ise söz konusu askerlerin genellikle sarhoş, uyuşturucu kullanan ve emirlere uymayan kişiler olarak nitelendiriyor. İngiliz medyasına konuşan bir asker buradaki sıkı yönetimle ilgili ''Komutanlar nefesinde alkol kokusu olan birini yakalarsa onu derhal Fırtına ekiplerine gönderiyorlar' dedi.

Fırtına-Z yalnızca et parçası: Görevleri düşman tanklarının önüne koşmak

ONLAR SADECE 'ET PARÇASI'

Bakhmut'ta savaşan ve buradaki insanlık dramına şahit olan bir asker, 'Fırtına Z' ile ilgili 'Onlar yalnızca et parçası. Cephe hattında tedavi bile edilmiyorlar' dedi. Öte yandan birlik 100 ila 150 kişiden oluşuyor ve düzenli ordu birimleri içinde yer alıyor. Bu türden en az beş grup, Ukrayna'nın güneyinde savaşıyor.