Dünya Fransa’da Adalet Bakanı hakim karşısına çıkacak!

Fransa’da Adalet Bakanı hakim karşısına çıkacak!

16.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti’nin, 6-17 Kasım’da Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’nde “çıkar çatışması ve görevini kötüye kullanma” suçlamasıyla hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Fransa’da Adalet Bakanı hakim karşısına çıkacak

Dupond-Moretti görev başındayken mahkeme önüne çıkan ilk bakan olacak. Yolsuzlukla Mücadele Derneği (Anticor) ve 3 hakim sendikası, Dupond-Moretti’yi avukat olduğu dönemde kendini ya da müvekkillerini ilgilendiren davalara bakan hakimleri cezalandırmak için bakan olarak ayrıcalıklarını kullanmakla suçlayarak, Cumhuriyet Adalet Mahkemesi’ne şikayet etmişti. Şikayeti haklı bulan mahkeme, Bakan hakkında soruşturma açılmasına karar vermiş, mahkemenin 3 sorgu hakimi de, başkent Paris’teki Adalet Bakanlığı binasında arama yapmıştı.

Haberin Devamı

Jandarma destekli aramada, Dupond-Moretti’ye yönelik yasa dışı menfaat sağlama şüphelerini destekleyecek kanıtlar aranmıştı. Dupond-Moretti, eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin de dahil olduğu “telekulak davası” ön soruşturmalarında görev alan 3 hakime karşı idari takip başlatmıştı.