Dünya Fransız polisi göçmen teknelerine karşı 'saldırgan' taktikler kullanıyor

Fransız polisi göçmen teknelerine karşı 'saldırgan' taktikler kullanıyor

26.03.2024 - 15:22 | Son Güncellenme:

Lighthouse Reports, yürüttüğü araştırmada Fransız polisinin göçmenlere karşı 'saldırgan yöntemler' kullandığını gösteren görüntüler, belgeler ve tanık ifadeleri elde ettiğini duyurdu.

Fransız polisi göçmen teknelerine karşı saldırgan taktikler kullanıyor

Fransız polisinin göçmen teknelerinin Manş Denizi'ni ve İngiltere'ye ulaşmasını engellemek için "saldırgan taktikler" kullandığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Görüntüler, Lighthouse Reports tarafından Le Monde, Der Spiegel ve The Observer ile iş birliği içinde elde edildi. Videoda, Fransa'daki yetkililer tarafından kullanılan çeşitli ağır ve potansiyel olarak tehlikeli taktikler görülüyor.
Bir polis botu, can yeleği giyen kişileri taşıyan bir sandalı çevreliyor ve manevra yaparken dalgalar yaratıyor. Daha sonra göçmenler, botlarına dolan suyu çıkarmak için çabalarken görülüyor.

Başka bir videoda ise bir polis botu bir göçmen teknesine yaklaşıyor ve bir polis memuru teknedekilere biber gazı sıkıyor. Lighthouse Reports, yürüttüğü araştırmada Fransız polisinin 'saldırgan yöntemler' kullandığını gösteren görüntüler, belgeler ve tanık ifadeleri elde ettiğini duyurdu. 

Haberin Devamı

Birleşik Krallık Sınır Gücü eski Göçmenlik Şefi Kevin Saunders, görüntülerin endişe verici gibi görünse de, muhtemelen olası trajedileri önlemeye yönelik olduğunu söyledi. Saunders, teknelerin batma riskini önlemek için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, hükümetinin göç stratejisinin bir parçası olarak 'tekneleri durdurmaya' öncelik verdi; bu strateji, kanal boyunca göçmen akışını caydırmak için daha katı göç yasalarının uygulanmasını da içeriyor.

Uluslararası Af Örgütü Birleşik Krallık Mülteci ve Göçmen Hakları Direktörü Steve Valdez-Symonds, sorunu kökünden çözmeye yardımcı olacak ve göçmenlerin bu tür tehlikeli yolculuklara çıkmasını önleyecek proaktif tedbirler alınması çağrısında bulundu.

Symonds, sadece tekneleri durdurmaya odaklanmak yerine güvenli iltica prosedürleri sağlamanın önemli olduğunu söyledi. İngiliz hükümetinin verilerine göre, geçtiğimiz yıl Manş Denizi üzerinden yaklaşık 30,000 geçiş kaydedildi. Bu rakam bir önceki yılın rakamına göre üçte bir oranında düşüş anlamına geliyor.

Yazarlar