Dünya Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü!

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü!

04.08.2023 - 12:59 | Son Güncellenme:

Çaldığı milyonlarca dolarla bir malikanede yaşıyordu, havalı etkinliklerde boy gösterip medyada görünüyordu. Ancak fotoğrafını tanıyan bir kişinin polisi aramasıyla saadet zinciri tepetaklak oldu.

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü

Saadet zinciri kurup milyonlarca dolar çaldı, çevresindeki herkesi dolandırdı. En sonunda yakalanıp hapishaneye atıldığında dedektifler rahat bir nefes aldı. Ancak takvimler 2018 yılını gösterirken hapishaneden firar etti. Her yerde aranırken dolandırıcılık kariyerine kaldığı yerden devam etti. Havalı etkinliklere katılıyor, gazetelerde boy gösteriyordu. Gazetede fotoğrafını gören bir kişi polise isimsiz bir ihbarda bulununca tüm tabloyu tersine döndü. Polisin bastığı adres ise şoke ediciydi: Bir malikane. Ünlü dolandırıcı Rolex'den Mercedes'e dünyanın en pahalı markalarıyla çevrili bir lüksün derinliklerinde keyif çatıyordu.

Haberin Devamı

Allen Todd May, 21 Aralık 2018'de ABD'nin Colorado eyaletindeki Englewood Federal Islah Kurumundan, menkul kıymetler dolandırıcılığından aldığı 20 yıllık hapis cezasının tamamlanmasına dokuz yıl kala firar etti. Dolandırıcı, saadet zincirinde 6,8 milyon dolar çaldığı için hüküm giymişti.

İZİNİ YILLARCA KAYBETTİRDİ

Yetkililer o dönemde, dolandırıcının bir cezaevi kamyonunu çaldığını ve şüphe uyandırmadan tesisten kaçtığını söyledi. Kayıtlar, daha sonra Denver eyaletinde bir kamyon kiraladığını, aracı Fort Worth, Teksas'ta bir Waffle House arkasında terk ettiğini ortaya koydu.

Firarından yıllar sonra May, Pazartesi günü polis tarafından Florida'daki Fort Lauderdale şehrindeki 1,5 milyon dolar değerindeki gösterişli malikanesinde yakalandı.

Haberin Devamı

Federal polis, Allen Todd May'in tutuklandığı sırada Rolex marka bir saat taktığını ve 125 bin dolar değerinde bir Mercedes Benz sürdüğü bilgisini de açıklamalarına ekledi. Tutuklama, May'in yeni bir kimliğe büründüğüne dair gelen isimsiz ihbar sonucu gerçekleşti.

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü

GAZETELERDE BOY GÖSTERDİ

Buna göre May, Haziran ayında Palm Beach Derneği için klas bir bağış toplama etkinliğine katıldı ve burada halkın önde gelenleriyle keyifli zaman geçirirken fotoğraflanarak yerel bir internet gazetesinde yer aldı.

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü

May, tam gaz ilgi odağı olmanın tadını çıkarıyordu. Ancak bilmediği şey ise, gazete de yayınlanan fotoğrafının kendisini dibe çeken şey olacağıydı. İsmi gizli tutulan bir kişi, bu fotoğraf sayesinde kendisini tanıyarak polise ihbar etti. Colorado Fdereal Kuvvetler Şefi Katrina Crouse şöyle diyor:

"Çok havalıydı, servetiyle gösteriş yapıyordu. Bu serveti meşru yolla elde edip etmediği başka bir soru. Ancak kendini maskelemeye çalışırken hava atmakta çok iyiydi."

Yetkililer May'in daha önce, 22 Aralık 2022'de annesinin Houston'daki evinde görüldüğünü ancak izinin takip edilemediğini söyledi.

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü

ADETA BİR DOLANDIRICILIK MAKİNESİ

Crouse yakalanmasına yol açan ihbar hakkında, "Bu çok büyük bir gelişmeydi. Bu beyefendi dolandırıcılık geçmişi sayesinde, yakalanmaktan kurtulma konusunda çok başarılıydı" dedi.

Dolandırıcı May, Florida'daki Palm Beach County hapishanesinde tuluyordu. Çarşamba günü, bir federal yargıç Colorado'ya nakledilmesine karar verdi.

SAHTE ENERJİ ŞİRKETİ

May'in firardayken dolandırıcılık yapıp yapmadığına dair soruşturma devam ediyor ve parmaklıklar arkasında kurduğu sahte enerji şirketlerinden 700 bin doları nakde çevirdiği iddialarının ardından halihazırda sayısız suçlamayla karşı karşıya.

Haberin Devamı

Gazetedeki fotoğraf yaktı, saadet zinciri çöktü

Federal müfettişler şimdi, May'in Kansas, Louisiana ve Kuzey Dakota'daki sahipsiz petrol ve gaz telif haklarının yasal sahibi olduğunu ilan etmek için Teksas'ta sahte şirketler kurduğunu ve ardından bir arkadaşına kazançları hesaplarına yatırması talimatını verdiği iddialarını soruşturuyor.