Dünya Helikopter kontrolden çıktı! Daireler çizerek çarptı, baş aşağı asılı kaldı

Helikopter kontrolden çıktı! Daireler çizerek çarptı, baş aşağı asılı kaldı

28.02.2024 - 14:07 | Son Güncellenme:

Pilot kalkıştan saniyeler sonra kontrolü kaybetti, yalnızca 15 dakika sürmesi beklenen yolculuk kabusa dönüştü. Havada yaşanan ve ölümle sonuçlanmasından korkulan kaosun ardından mucize yaşandı.

Helikopter kontrolden çıktı Daireler çizerek çarptı, baş aşağı asılı kaldı

Altı kişiyi taşıyan turist helikopteri, kalkıştan kısa süre sonra kontrolden çıktı ve havada daireler çizerek binalardan birine çarptı. Korku dolu anlar çevredekiler tarafından kaydedildi. Helikopter, Kolombiya'nın Medellín şehrinde bir binanın çatısından havalandı ve anında dönmeye başladı. Tüyler ürperten görüntülerde, helikopterin gökyüzüne doğru yükseldiği, ancak saniyeler sonra pilotun kontrolü kaybetmesiyle kaos dolu anlar yaşandığı görüldü.

Haberin Devamı

15 DAKİKALIK YOLCULUK KABUSA DÖNDÜ

İngiliz basınına göre, helikopter turistleri sadece 15 dakikalık bir yolculukla şehrin bir ucuna taşımak için kullanılmıştı. Pilot ne kadar mücadele ederse, pervaneleri de o kadar hızlı dönmeye başladı. Helikopter, sadece birkaç metre ötedeki bir restoranın olduğu binaya çarparak durdu. Çarpmanın etkisiyle, binanın yan tarafından aşağı sürüklendi ve büyük bir iletişim antenine takılarak baş aşağı asılı kaldı.

Helikopter kontrolden çıktı Daireler çizerek çarptı, baş aşağı asılı kaldı

MUCİZE KURTULUŞ

Çevrede panik içinde yaşananlara şahit olan vatandaşlar, "Düştü, öldürüldüler" diyerek bağırmaya başladı. Ancak mucizevi şekilde, gemideki altı kişinin tamamı korkunç kazadan sağ kurtuldu. 70'ten fazla kurtarma görevlisi, mahsur kalanları kurtarmak ve güvenli bir yere indirmek için parçalanan helikoptere koştu.

Haberin Devamı

Yerel haberlere göre, helikopterde görev yapan iki pilottan birinin bacağı kırıldı ve doğrudan hastaneye kaldırıldı. Dört turist ve yardımcı pilot ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yerel yetkililer, kazanın helikopterdeki teknik bir sorundan mı kaynaklandığını araştırıyor.