Dünya Hollanda camilerin ve Kuran'ın yasaklanmasını talep eden yasa teklifini geri çekti

Hollanda camilerin ve Kuran'ın yasaklanmasını talep eden yasa teklifini geri çekti

09.01.2024 - 09:20 | Son Güncellenme:

Hollanda'da son seçimde ilk sırada çıkan Geert Wilders, Temsilciler Meclisi Başkanı Martin Bosma’ya gönderdiği mektupta, “İslami ifadelerin yasaklanması” başlıklı yasa tasarısı önergesini geri çektiğini belirtti.

Hollanda camilerin ve Kuranın yasaklanmasını talep eden yasa teklifini geri çekti

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi'nin (PVV) lideri Geert Wilders, 2018'de ülkedeki "camilerin ve İslam okullarının kapanmasını, Kur'an-ı Kerim ile burkanın yasaklanmasını içeren" yasa tasarısı önergesini geri çekti.

Haberin Devamı

Wilders, Temsilciler Meclisi Başkanı Martin Bosma’ya gönderdiği mektupta, “İslami ifadelerin yasaklanması” başlıklı yasa tasarısı önergesini geri çektiğini belirtti.

Yaklaşık 5,5 yıl önce sunulan yasa tasarısı, ülkedeki "camilerin ve İslam okulların kapanmasını ve Kur'an-ı Kerim ile burkanın yasaklanmasını" içeriyor. Wilders, yazdığı farklı mektuplarda da çifte vatandaşlığı bulunanlara seçme ve seçilme hakkı verilmemesini ve DEAŞ üyelerinin yargılanmadan 6 ay gözaltına alınabilmesini içeren yasa tasarısı önergelerini de geri çektiğini bildirdi.

DİĞER PARTİLERE MESAJ MI?

Ülkedeki siyasi uzmanlar, Wilders’in söz konusu yasa tasarılarını geri çekerek, yeni koalisyon hükümetinin kurulması aşamasında diğer partilere bir mesaj gönderdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Özellikle Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) lideri Pieter Omtzigt’in, insan haklarının zedelenmemesinin önemli olduğunu defalarca vurguladığına dikkati çeken uzmanlar, Wilders’in yakınlaşmaya yönelik bir adım attığını ancak bu konuda hala gidilecek uzun bir yol olduğunu değerlendirmek istiyor.