Dünya İmran Han protesto çağrısı yaptı!

İmran Han protesto çağrısı yaptı!

15.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pakistan’da tutuklanması sonrası başlayan gösterilerin ardından kefaletle serbest bırakılan eski Başbakan İmran Han, pazar günü ülke genelinde her cadde ve köyde ‘özgürlük’ için protestolar düzenlenmesini istedi.

İmran Han protesto çağrısı yaptı

“Özgürlük kolay gelmez. Onu koparmak zorundasınız. Onun için fedakarlık yapmak zorundasınız” diyen Han, her cadde ve köyün çıkışında gösteriler yapılmasını istedi ve tekrar seçim çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

‘YASAKLANIR’

Öte yandan Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ise Han’ın tutuklanmasının ardından başlayan şiddetli protestolara atıfta bulunarak, Pakistan Adalet Hareketi Partisini (PTI) yasaklamaktan başka seçenek kalmadığını söyledi. PTI’nın tavrını değiştirmediği takdirde Pakistan Demokratik Hareketi koalisyonunun bu partiyi yasaklamak için sert önlemler almaya mecbur kalacağını belirten Sanaullah, “PTI lideri Han’ın tek amacı ülkede kaos ve anarşi yaymak.” dedi.

İmran Han geçtiğimiz yılın Nisan ayında parlamentoda yapılan güven oylamasının ardından iktidardan düşmüştü. Hakkındaki yolsuzluk suçlamasıyla “El Kadir” davasında yargılanan Han, 9 Mayıs’ta İslamabad Yüksek Mahkemesi’ne ifade vermeye gelirken tutuklanmıştı. Han’ın tutuklanmasının ardından destekçileri ülke genelinde sokaklara dökülmüş, şiddet olaylarına dönüşen protestolarda en az 11 kişi hayatını kaybetmiş, en az 290 kişi yaralanmıştı. Gösterilerde en 4 bin kişi de gözaltına alındı.