Dünya ‘Indiana Jones’a genç bir veda!

‘Indiana Jones’a genç bir veda!

04.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başrolünde Hollywood efsanesi Harrison Ford’un yer aldığı kült film serisi “Indiana Jones”un 5’incisinden ilk fragman yayımlandı.

‘Indiana Jones’a genç bir veda

Pelin Aykın - 2008 yapımı “Kristal Kafatası Krallığı”nın devamı niteliğinde olan filmin adının, “Indiana Jones ve Kader Kadranı” olacağı duyuruldu. Yeni Indiana Jones’ın 2023’te vizyona gireceği bildirildi. İlk fragman seyircide büyük heyecan yaratırken, 80 yaşındaki Ford’un geri dönüş sahnelerinde “CGI” teknolojisiyle 40 yıl gençleştirilmesi merak uyandırdı. “Indiana Jones ve Kader Kadranı”nda son kez “Indiana Jones”u canlandıran aktörün “gençleştirilmesi” ve serinin tüm filmlerini yöneten Steven Spielberg’in bu kez yönetmenlik koltuğunda olmaması, birçok eleştirmen tarafından risk olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Kötü bir son mu?

Eğer gençleştirme teknolojisi seyirciyi memnun etmezse Harrison Ford “kötü bir şekilde” Indiana Jones’a veda etmiş olacak. Aktör filmde genç görüntüsüyle çıkış yaptıktan sonra şimdiki haline dönüyor. Sanatçı, 40 yıllık bir sürece yayılan Indiana Jones serisinin 5’incisinde gençleştirilmesiyle ilgili “Biraz ürkütücü” diyor. Beşinci film, ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki uzay yarışının en yüksek noktası olan 1969’da geçiyor. Fragman, Ford’un motosiklet sürerken silahla ateş etmesiyle açılıyor. Filmde maceracı arkeoloji profesörü Indiana Jones karakterini son kez oynadığını açıklayan Ford’un yerine kimin geçeceği tartışması da sürüyor. Yapımda Indiana Jones’un öldürüleceği, karakterin vaftiz kızı “Helena”yı canlandıran Phoebe Waller-Bridge’in Ford’un yerini alacağı iddia ediliyor.