Dünya İsrail yine Şifa’ya girdi

İsrail yine Şifa’ya girdi

19.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail ordusu, Gazze Şehri’nde binlerce kişinin sığındığı El Şifa Hastanesi’ne baskın düzenlediğini belirtti.

İsrail yine Şifa’ya girdi

Gazze’nin kuzeyindeki El Şifa Hastanesi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlenen 4. baskında, sivillere ateş açıldığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, askerlerin “sınırlı alanda yüksek hassasiyetli bir operasyon yürüttüğünü” öne sürdü.  The Times of Israel ise İsrail ordusunun hastanenin kontrolünü ele geçirdiğini ve 80 kişiyi gözaltına aldığını bildirdi. Hamas ise saldırıyı, “İsrail’in sağlık sektörünü ortadan kaldırma yönündeki kasıtlı niyetini doğrulayan” savaş suçu olarak nitelendirdi. 

Haberin Devamı

‘3 numara öldü’

Öte yandan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail’in hafta başındaki bir saldırıda Hamas’ın üç numaralı askeri yetkilisi Marwan Issa’yı öldürdüğünü doğruladı. Sullivan, “Diğer üst düzey liderler de Hamas’ın tünel ağında saklanıyorlar” dedi.

Kıtlık tepkisi

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Gazze’de açlığı silah olarak kullandığını yineledi. Borrell, “Gazze’de artık kıtlığın eşiğinde değiliz, binlerce insanı etkileyen bir kıtlık halindeyiz… Açlık  savaş silahı olarak kullanılıyor” dedi. Borrell, Gazze’nin bir açık hava hapishanesi değil, açık hava mezarlığı olduğunu da söyledi.