Dünya İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı!

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı!

23.06.2022 - 14:38 | Son Güncellenme:

Mayıs ayındaki skandal röportajın ardından bu kez YPG terör örgütünün elebaşı Mazlum Abdi ekrana çıkarıldı, teröristten 'Kürt lider' diye söz edildi.

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı

NATO'ya üyelik başvurusu gelecek hafta Madrid zirvesinde ele alınacak İsveç'te, skandalların ardı arkası kesilmiyor. Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale girişmesiyle 100 yılı aşkın tarafsızlık pozisyonunu değiştiren İsveç'le komşusu Finlandiya'nın başvurusunu terör örgütü PKK/YPG'ye verdikleri destek nedeniyle veto ediyor.

Haberin Devamı

Haziran ayı başında İsveç'te gerçekleşen bıçak sırtı oylamada, YPG destekçisi bağımsız milletvekili kilit rol oynadı. Adalet Bakanı Morgan Johansson'u koltuğundan edecek gensoru oylamasında, Amineh Kakabaveh'in tercihi hükümetin düşmesini engelledi.

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı


175 'evet' oyu hedefleyen muhalefet partileri 174'te kaldı, İran asıllı YPG destekçisi politikacının 'hayır' oyu kullandığı ortaya çıktı. Daha önce 'evet' oyu kullanacağını açıklayan Amineh Kakabaveh, Suriye'deki terör elebaşından gelen telefonun ardından kararını değiştirdi.

YPG destekçisi Kakabaveh, yedi ay önce Magdalena Andersson'ın başbakanlık koltuğuna oturmasında da yine kullandığı bir oyla İsveç siyasetinde belirleyici oldu.

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı



TERÖR PAÇAVRALARI İSVEÇ SOKAKLARINDA

İsveç parlamentosundaki skandalı izleyen günlerde, terör yandaşları başkent Stockholm sokaklarında birden fazla kes gösteri yaptı. Geçen hafta Stockholm belediye binası ve şehrin diğer simge yapılarına terör elebaşı Öcalan'ın fotoğrafları ve terör paçavraları yansıtıldı.

Haberin Devamı

Gösteride terör örgütün sloganları da yer alırken, birkaç gün sonra bu kez skandalın merkezi Göteborg şehri oldu. Terör yandaşları, ellerinde paçavralar ve elebaşı Öcalan fotoğraflarıyla sokağa inip gösteri düzenledi.

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı

DEVLET TELEVİZYONUNDA BİR AYDA İKİNCİ SKANDAL

Ankara İskandinav ülkesindeki gelişmeleri dikkatle takip ederken, bugün terör İsveç resmi televizyonuna taşındı. Devlet televizyonu SVT, terör örgütü YPG elebaşlarından Mazlum Abdi kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile yapılan röportajı ekrana getirdi.

Terör elebaşından 'Kürt lider' diye söz eden televizyon, haberinde Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine gerçekleştireceği muhtemel operasyonun sonuçlarına yer verdi. Ankara'nın Suriye'ye operasyona yeşil ışık için ABD ve NATO'ya baskı yaptığını ileri süren terör elebaşı, Türk ordusuna yanıt vereceklerini söyledi.

Türkiye ile yürütülen NATO müzakerelerinde İsveç'in 'taviz' vermemesini talep eden terörist, Stockholm yönetiminin YPG'ye sunduğu desteğin sürmesini de istedi. Terörist, muhtemel bir operasyondan DEAŞ'ın fayda sağlayacağını da iddia etti.

Terör elebaşı Şahin'in Türkiye'nin aranan teröristler listesinde bulunduğunu hatırlatan devlet televizyonu SVT, buna karşılık terör örgütü YPG'nin Batılı ülkeler tarafından desteklendiğini aktardı.

Haberin Devamı

İsveç resmi televizyonu, Mayıs ayı sonunda bir başka terör elebaşı Salih Müslim ile yapılan röportajı yayınlamıştı. Suriye'de saklandığı ABD üssünden İsveç kanalına konuşan terör elebaşı Müslim'in röportajına Türkiye sert tepki göstermişti.

İsveç resmi televizyonu ekranını teröre açtı



TARİHİ ZİRVEYE GERİ SAYIM

28 Haziran tarihinde İspanya'nın başkenti Madrid'de buluşacak NATO üyeleri, ittifakın önümüzdeki 10 yılda uygulanacak strateji haritasını belirleyecek. Zirvenin en önemli gündem maddelerinden biri, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurusu olacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, birçok kez Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya ilişkin endişelerinin giderilmesi için yoğun şekilde çaba harcadıklarını söyledi.

Bugün Ankara'ya Dışişleri Bakanı Liz Truss ile Savunma Bakanı Ben Wallace'ı gönderen İngiltere, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'dan talep ettiği adımları makul buluyor.

İngiliz mevkidaşıyla Ankara'da görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İskandinav ülkelerinin NATO'ya üyelik başvurusunu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı: "İsveç ve Finlandiya'dan heyetler geldi. Biz yazılı düzeyde endişelerimizi paylaştık. En son Brüksel'de teknik düzeyde NATO'da bir çalışma oldu. O metin üzerinde anlaşılan noktalar var, görüş ayrılığı yaşadığımız noktalar var.

Bir müttefiğin güvenlik endişelerinin karşılanması NATO'nun önceliği olmalıdır. Özellikle NATO zirvesinde güney kanadıyla ilgili terörle mücadeleye odaklanacak bir oturum düzenlenmesini olumlu buluyoruz."