Dünya JULIO?IGLESIAS DİKTATÖRÜN AİLESİNE ÖZEL KONSER VERDİ

JULIO?IGLESIAS DİKTATÖRÜN AİLESİNE ÖZEL KONSER VERDİ

17.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü şarkıcı Julio Iglesias, Ekvator Ginesi lideri Mbasogo için konser verince insan hakları örgütlerinin tepkisini çekti. Mbasogo özellikle basın özgürlüğünü kısıtlamasıyla eleştiriliyor

JULIOIGLESIAS DİKTATÖRÜN AİLESİNE ÖZEL KONSER VERDİ

Dünyaca ünlü İspanyol şarkıcı Julio Iglesias, Afrika’nın petrol zengini ülkesi Ekvator Ginesi’nde diktatörün oğlunun düzenlediği konserde sahne aldığı için insan hakları örgütlerinin eleştirilerine hedef oldu. Afrika kıtasının batısında bulunan ülkeyi 1979’dan beri yöneten Teodoro Obiang Nguema Mbasogo ve ailesi özgür basın ve yargıya izin vermemesi, halkın refahını gözetmemesi nedeniyle eleştiriliyor. Obiang’ın aynı zamanda yardımcılığını da yapan oğlu Teodorin Obiang Nguema Mangue ise Fransa’da yolsuzluk suçlamasıyla aranıyor. Mangue tarafından organize edilen ve devlet başkanının tüm ailesinin katıldığı konser öncesinde başta İnsan Hakları Gözlem Örgütü olmak üzere dünyanın dört bir yanından insan hakları dernekleri, ünlü şarkıcıya daveti kabul etmemesini söyledi.

Afrikalı first lady’ler izledi
Fakat Iglesias bu uyarıları kulak ardı ederek konseri verdi. Konser biletleri 80 ila 750 euro arasında satıldı. Iglesias konser sonrasında yaptığı açıklamada, “Bütün hükümet ve Afrika devletlerinden birçok first lady oradaydı. Onlarla karşılaştığımda eşlerinin ayolsuzluk yapıp yapmadıklarını sormadım. Obiang’ın yasal sorunlarını bilmiyordum. Orada bir İspanya büyükelçiliği var ve ülkemizden de birçok şirket bulunuyor. Gitmemeyi hiç düşünmedim” dedi. 43 yaşındaki Teodorin, dünyanın dört bir yanındaki lüks malikaneleri, ünlü tasarımcıların kıyafetleri, son model arabaları ile sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 686 bin nüfuslu ülkenin yüzde 67’sinin ana dili İspanyolca.