Dünya Kafatası kırılana kadar dövmüş! Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

Kafatası kırılana kadar dövmüş! Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

14.10.2022 - 06:44 | Son Güncellenme:

Biri 7'nci yaşına basmak üzereydi, öteki ise henüz 5 yaşındaydı. İki çocuk sahibi olan Peralto ailesi hayatlarını refah içinde sürdürebilmek için çalışmak zorundaydı. Minik çocuklarını bir bakıcıya emanet etmeleri gerekiyordu. Kısa zamanda karşılarına çıkan ve neşeli tavırlarıyla kendini kabul ettiren 23 yaşındaki bakıcı onlara hayatlarının en büyük acısını yaşattı. Üstelik evde yaşanan korkunç olaylar anbean güvenlik kameraları tarafından kayıt altına alındı.

Kafatası kırılana kadar dövmüş Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - İki çocukları vardı ve her ikisi de henüz okula gitmiyordu. Fakat annenin de babanın da aileyi ayakta tutmak için çalışmaya ihtiyacı vardı. Yaşadıkları çevrede bir akrabaları yoktu. Tek çare çocukları için bir bakıcı tutmaktı. Abla 7'nci yaşına basmak üzereydi, küçük erkek kardeş ise 5 yaşındaydı. Çocuklar, gündüzleri evde anne ve babalarının tuttukları bakıcıyla baş başa kalıyordu. Peralto ailesi her şeyin yolunda olduğunu düşünüyordu. Onları kahredecek bir acıyla baş başa kalacaklarını bilmiyorlardı.

Haberin Devamı

Kafatası kırılana kadar dövmüş Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

HAYATLARININ EN YANLIŞ KARARIYDI

ABD'nin Nevada eyaletinde yaşayan Peralto ailesi kararını vermişti. Çocukları için bir bakıcı tutacaklardı. Annenin de babanın da çalışması gerekiyordu. Sadece annenin ya da babanın çalışması iki çocuklu aile için yeterli olmayacaktı. Darci ve Kaiea Peralto, bakıcı olarak başvuruda bulunan birkaç kişiyle görüştükten sonra tam kararlarını verecekken karşılarına son aday Lauren Jeanette Courtney çıktı.

Çevresindekilerinden 'neşeli' olarak tanımladığı Courtney henüz 23 yaşındaydı ancak çocuklarla sıcak bir iletişim kurabildiğine Peralto'ları ikna etmeyi başarmıştı. Olumlu geçen ilk görüşmeden sonra Courtney'de karar kılan anne ve baba, hayatlarının en yanlış kararını verdiklerinin henüz farkında değildi. Verdikleri bu yanlış karar onları kahredecek bir acıyla baş başa bırakacaktı.

'BAKICI SİZ EVDE YOKKEN KARDEŞİMİ DÖVÜYOR'

Takvimler 2021'nin ilkbahar aylarını gösteriyordu. Peralto'lar, çocuklarını bakıcı Courtney'e bırakıp hızlıca sabah erken saatlerde iş yerlerine gitmek üzere evden çıkmışlardı. Onlar için her şey olağan akışındaydı. Fakat eve geldiklerinde işler bir anda kötüye gitmeye başlayacaktı. Abla Carly, anne ve babasıyla akşam yemeğinde kendilerini şoke eden bir gerçeği paylaştı: "Bakıcı gündüzleri siz evde yokken kardeşimi dövüyor." Bu cümle evde adeta ölüm sessizliğine neden olmuştu.

Haberin Devamı

Büyük çocuklarının söyledikleri karşısında şaşkınlığa uğrayan ve üzüntü yaşayan Peralto'lar çareyi evin çeşitli odalarına kamera yerleştirmekte buldu. Çocuklarının doğru söylediğini düşünüyorlar, sıklıkla küçük çocukları Ryan James'in vücudunda darp izleri arıyorlardı. Bakıcının tüm hareketlerini gözlemlemeye başlayan anne ve baba bir delil yakalamak istiyordu. Çok geçmeden 11 Mart 2021'de onları dehşete düşüren bir telefon alacaklardı.

Kafatası kırılana kadar dövmüş Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

İZLEDİKLERİ GÖRÜNTÜLER KARŞISINDA ŞOKE OLDULAR

Bakıcı Courtney panik içindeydi. Baba Kaiea Peralto'yu arayan Courtney, küçük Ryan James'in kan kustuğunu söyledi. Bakıcının söyledikleri karşısında büyük bir paniğe kapılan baba Kaiea Peralto, eşini telefonla aradı ve onu da durumdan haberdar etti. Anne ve baba eve döndüklerinde bakıcı Courtney bir işi olduğunu söyleyerek evi terk etti. Anne ve baba, küçük oğullarını tepkisiz bir şekilde yerde yatarken buldu. Hastaneye kaldırılan Ryan James hayatını kaybetti.

Aile şok içindeydi. Çocukları bir anda kan kusmuş ve hareketsiz kalmış, olabildiğince hızlı bir şekilde hareket etseler de oğulları için bir şey yapamamışlardı. Kızlarının sözleri üzerine eve kamera sistemi kuran acılı aile, evde tam olarak nelerin yaşandığını öğrenmek için kayda alınan görüntüleri incelemeye başladı. Acıları büyüktü ama oğullarının bir anda hayatını kaybetmiş olmasını kabullenemiyorlardı. Haklılardı. Evde henüz tanıklık etmedikleri önemli bir olay yaşanmıştı. Görüntüleri izlemeye başlayan Peralto'lar gördükleri karşısında büyük bir şok yaşadı.

Haberin Devamı

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ, KAFATASI KIRILDI

Gözlerine inanamıyorlardı. Abla Carly'nin bir akşam yemeğinde kendilerine haftalar önce söylediği şey gerçekti. Görüntülerde 23 yaşındaki bakıcı Lauren Jeanette Courtney, beş yaşındaki minik oğulları Ryan James'e şiddet uyguluyordu. Ryan James'i öldüresiye döven bakıcı Courtney, daha sonra yerde bir sıvıyı temizliyor, 10 dakika sonra ise baba Kaeia Peralto'yu arıyordu. Görüntüleri polise ileten aile bir yandan yas sürecindeydi diğer yandan ise cani bakıcı yüzünden oğullarını kaybettiklerine emin oldukları için bir adalet savaşındaydı.

Haberin Devamı

Yapılan incelemelerde minik çocuğun başına, karnına ve göğsüne ölümcül darbeler olduğu net bir şekilde ortadaydı. Tamamlanan otopsi raporunda da Ryan James'in başına aldığı darbelerden sonra beyin kanaması geçirdiği ve kafatasının kırıldığı ortaya çıktı. Her şey ortadaydı. Ryan James'e ölümcül darbeler indiren bakıcı Courtney çocuğu vahşice öldürmüş, bu görüntüler anbean evdeki güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti.

Kafatası kırılana kadar dövmüş Cani bakıcıyı yakalatan itiraf

'BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLAYDI'

Geçtiğimiz günlerde başlayan mahkeme sürecinde psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiğini söyleyen bakıcı Courtney, işlediği suçu itiraf etti. Birinci derece cinayetle suçlanan bakıcı, minik çocuğu neden dövdüğünü anlatırken söyledikleri ise mahkeme salonundaki herkesin adeta kanını dondurdu. Courtney, minik çocuğun idrarını altına kaçırdığı için sinirlendiğini, evde sürekli temizlik yapmaktan bıktığını ve öfke nöbeti geçirip çocuğa saldırdığını soğukkanlılıkla kabul etti ve "Altına kaçırması bardağı taşıran son damlaydı" dedi. Courtney'nin bu sözlerinden sonra mahkeme salonu adeta buz kesti.

Courtney, Ryan'ın yüzüne ayağıyla tekme atmış, minik çocuğun suratını yumruklamış, göğüs kafesine ölümcül darbeler indirmişti. Bunlarla yetinmeyen Courtney, başından yaralanan minik çocuğun iç çamaşırını çıkartıp zorla duşa sokmuştu. Vücuduna aldığı ölümcül darbeler yüzünden küçük çocuk acı içinde hayatını kaybetti. Ülkeyi ayağa kaldıran olayda cani bakıcının alacağı ceza önümüzdeki haftalarda belli olacak. Müebbet hapis cezası alması beklenen bakıcının şartlı tahliye talebinde bulunabilmesi için en az 20 yıl cezaevinde kalması gerektiği bildirildi.