Dünya Kanlı balyoz gönderdiler!

Kanlı balyoz gönderdiler!

25.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya’yı ‘teröre sponsor devlet’ ilan eden Avrupa Parlamentosu’na şok eden cevap Wagner’den geldi. Paralı asker grubu, üzeri kanlı bir balyozu gönderdi ve resmen tehdit etti!

Kanlı balyoz gönderdiler

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’yı “teröre sponsor devlet’ ilan eden Avrupa Parlamentosu’na (AP), şok yaratan bir cevap geldi. Rusya merkezli paralı asker grubu Wagner, Strasbourg’da bulunan Avrupa Parlamentosu’na üzerinde sahte kan olan bir balyoz gönderdi ve resmen tehdit etti. Kanlı balyoz, Wagner’in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin tarafından bizzat gönderildi. Bir keman kutusu içerisinde gönderilen balyozun üzerinde “PMC Wagner” yazdığı ve sapında sahte kan bulunduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Rus medyasında paylaşılan video büyük ses getirirken, balyozun Prigojin’in avukatı Igor Eliseev tarafından Rusya’nın trol fabrikası olarak anılan “Cyber Front Z” örgütüne teslim edildiği belirtiliyor. Örgüt ise balyozu Avrupa Parlamentosu’na gönderecek.
“Moscow Times”ın gazetesinin aktardığına göre balyoz, Wagner’i terk eden bir paralı askerin öldürülmesinde kullanıldı. Bu askerin Ukrayna saflarına geçtikten sonra Ruslar tarafından infaz edildiğine dair haberler çıkmıştı.

Kanlı balyoz gönderdiler

Lavrov’dan tepki

Avrupa Parlamentosu, Rusya’nın savaş suçu işlediğini ve terörü bir araç olarak kullandığını belirterek, bu ülkeyi “teröre sponsor devlet” ilan etmişti. Bu kararın ardından parlamentonun internet sitesi Rus hacker’lar tarafından hedef alınmıştı.
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Parlamentosu’nun kararına tepki gösterdi ve “Bence bu, aklı başında herkes için aşikardır ama tıp eğitimim yok” dedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise “Avrupa Parlamentosu’nu ‘aptallığın sponsoru’ olarak tanımayı teklif ediyorum” ifadesini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Dün Parlamento Wagner grubuna yönelik bir kınamaya hazırlanıyordu. Parlamentonun Rusya’yı ‘teröre sponsor devlet’ ilan etmesiyle, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve hükümetinin Ukrayna’da işlediği belirtilen suçlardan ötürü uluslararası bir mahkeme nezdinde sorumlu tutulmasına zemin hazırlanmak isteniyordu. Bununla birlikte Avrupa Birliği’nin söz konusu kararı destekleyecek yasal bir çerçevesi bulunmadığından karar büyük ölçüde sembolik bir nitelik taşıyor.

80 bin pasaport dağıttılar

Rusya’nın Ukrayna topraklarında işgal ettiği bölgelerde 80 bin kişiye pasaport dağıttığı açıklandı. Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ilhak edilen bölgelerde 80 binden fazla kişiye Rusya Federasyonu pasaportu dağıtıldığı belirtildi. Eylül ayında Rusya, Ukrayna topraklarından Luhansk, Donetsk, Zaporjiya ve Herson’u ilhak ettiğini duyurmuş ancak bu bölgelerin önemli kısmını kaybetmişti. Rus askeri son olarak Herson’dan çekilmişti.

Zelenskiy: Bu enerji terörü

Haberin Devamı

Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısını hedef alan saldırıları Ukrayna’nın yanı sıra komşu ülke Moldova’da da elektrik kesintilerine neden olurken Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın son saldırılarının ‘insanlığa karşı işlenmiş suçlar’ olduğunu söyledi. Saldırıları ‘enerji terörü’ olarak niteleyen Zelenskiy, BM Güvenlik Konseyi’ne enerji terörünün her türünü kınayacak bir karar oluşturulmasını önerdi.