Dünya Kanlı dişleriyle bir anda ortaya çıktı! Sivriburun camgöz turistlerin uğrak noktasına vurdu

Kanlı dişleriyle bir anda ortaya çıktı! Sivriburun camgöz turistlerin uğrak noktasına vurdu

26.01.2024 - 11:36 | Son Güncellenme:

Tatilciler, cennet gibi plajda keyifli bir gün geçiriyordu. Keskin dişlerinden kam damlayan devasa yırtıcı aniden karşılarında belirdiğinde herkes paniğe kapıldı.

Kanlı dişleriyle bir anda ortaya çıktı Sivriburun camgöz turistlerin uğrak noktasına vurdu

Korkunç olay, İspanya'nın güneydoğusunda konumlanan Puerto de Mazarron'daki popüler bir plajda yaşandı. Yerel basında çıkan haberlere göre yırtıcı hayvan, ölümünden yalnızca birkaç gün önce bölgede görülmüştü. Yırtıcı köpekbalığının bölgedeki sularda yüzmesi sebebiyle tatilcilere de uyarı geçilmişti. 

Haberin Devamı

YÖNÜNÜ KAYBETTİ, KIYIDA BELİRDİ

Kanlı dişleriyle bir anda ortaya çıktı Sivriburun camgöz turistlerin uğrak noktasına vurdu

Turistler, dişlerinden kan damlayan iki metrelik köpekbalığının popüler plaja vurması üzerine korkudan buz kesti.
'Yönünü kaybettiği' söylenen 200 kilograma yakın ağrlıktaki dev yırtıcıyı, plajda bulunan bazı cesur kişiler tekrar denize iterek kurtarmaya çalıştı. Ancak çabaların sonuçsuz kalması sonucu hayvan hayatını kaybetti. 

İlk haberlere göre hayvanın mavi köpekbalığı olduğu düşünülüyordu ancak bazı kaynaklar onun büyük beyaz köpekbalığı olabileceğini savundu.  İspanyol basınına göre, yetkililer dahi toplantıda türü tanımlamakta zorlandı. En sonunda bir veteriner, artık sivriburun camgöz köpekbalığı olduğuna inanılan yırtıcıdan örnekler aldı.

TEHLİKE ALTINDA SINIFLANDIRILIYOR

Haberin Devamı

Kanlı dişleriyle bir anda ortaya çıktı Sivriburun camgöz turistlerin uğrak noktasına vurdu

Dünya çapında açık deniz ılıman ve tropik denizlerde yaşadığı bilinen sivriburun camgöz köpekbalıkları, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tehlike altında olarak sınıflandırılmaktadır.

Yanı sıra, neredeyse dört metre ve 570 kilograma kadar büyüye bildikleri de gelen bilgiler arasında. İspanya kıyılarında ortaya çıkan köpekbalığının ise, bu boyutun altında olması sebebiyle genç veya genç yetişkin olduğu tahmin edildi. 

İspanyol medyası kıyıya vuran köpekbalığının, yetkili bir atık alanına götürüldüğünü yazdı.