Dünya Kariyerini bitiren olaydan sonra ilk poz!

Kariyerini bitiren olaydan sonra ilk poz!

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yağ dondurma işleminin sonucu vücudu deforme olması nedeniyle kariyeri biten ünlü model Linda Evangelista, ilk kez bir dergiye poz verdi ve  “Artık aynaya bakmıyorum” dedi.

Kariyerini bitiren olaydan sonra ilk poz

Bir dönem dünyanın en ünlü süper modellerinden olan Linda Evangelista, geçen Eylül ayında 6 sene önce yaptırdığı “yağ dondurma” işleminin sonucunda vücudu geri döndürülemez şekilde deforme olduğunu açıklamasının ardından ilk kez bir dergiye poz verdi. 

Haberin Devamı

“People” dergisinin kapağı için poz veren 56 yaşındaki Kanadalı model, ağlayarak verdiği röportajda operasyonun ardından aynaya bakamaz hale geldiğini ve artık kendisine benzeme diğini söyledi. Operasyonun yan etkisi olarak uyluklarında ve göğüs bölgesinde şişkinlikler oluşmaya başladığında kendisini düzeltebileceği inancıyla "yemek yemeyi bıraktığını" belirten Evangelista, o dönem aklını kaybettiğini düşündüğünü itiraf etti. Bu görünümüyle hiçbir modacının kendisiyle çalışmak istemeyeceğini söyleyen Evangelista, "Eskiden podyumda olmayı severdim. Ama şimdi tanıdığım biriyle karşılaşmaktan ödüm kopuyor” dedi.

Kariyerini bitiren olaydan sonra ilk poz

NADİR YAN ETKİ

Yağ dondurmanın nadir bir yan etkisi olan “paradoksal yağ hiperlazisi" teşhisi konulduğunu belirten model, vücudundaki şişliklerin giderilmesi için 2 kez yağ aldırma işlemi yaptırdığını açıkladı. Yağ aldırdıktan sonra 8 hafta boyunca kompresyon giysisi, kuşak ve çene kayışı kullanmak zorunda kaldığını ancak, bunların da çözüm olmadığını ifade eden Evangelista, eğer koruma kuşakları kullanmazsa şişliklerin kanama noktasına geldiğini aktardı.

Haberin Devamı

Sessizliğini bozarak ve kameralardan saklanmayarak benzer durumu yaşayan insanlara yardımcı olabileceğine inandığını ifade eden model, “Artık böyle sürekli saklanarak ve utanarak yaşayamam. Sonunda konuşmaya hazırım” diye konuştu. Evangelista, geçen yıl yağ dondurma işlemini yapan şirket Zeltiq Aesthetics Inc'e 50 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Başına gelen olayı açıklamasının ardından moda dünyasından destek alan model, prosedürün yan etkilerinden bahsedilmediğini savunurken, şirket, tüm risklerin Evangelista’ya iletildiğini öne sürmüştü.

Kariyerini bitiren olaydan sonra ilk poz