Dünya Katar duyurdu! 39 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı

Katar duyurdu! 39 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı

24.11.2023 - 19:40 | Son Güncellenme:

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari, İsrail hapishanelerinde tutulan 39 Filistinli kadın ve çocuğun serbest bırakıldığını duyurdu.

Katar duyurdu 39 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı

 

 

İsrail ile Hamas arasında esirlerin serbest bırakılmasına yönelik yapılan anlaşma bugün eyleme geçti. Hamas tarafından 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde esir tutulan 13 İsrail vatandaşının bulunduğu ilk esir grubu serbest bırakılarak Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edildi. Komite tarafından Refah Sınır Kapısı’na götürülen İsrailliler, Mısır’a götürülerek sağlık kontrolünden geçti. Grup daha sonra İsrail’e getirildi.

Haberin Devamı

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, 13 esirin IDF ve iç istihbarat servisi Şin Bet eşliğinde İsrail topraklarına getirildiğini duyuruldu. İsrail halkından sabır ve hassasiyet göstermeleri istenen açıklamada, “Tüm rehinelerin iadesi için savunma teşkilatının organlarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Katar duyurdu 39 Filistinli kadın ve çocuk serbest bırakıldı

Katar, 39 Filistinlinin serbest bırakıldığını duyurdu

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerinde tutsak olan 39 Filistinli kadın ve çocuğun insani ara taahhütleri doğrultusunda serbest bırakıldığını duyurdu. Batı Şeria'daki Ofer Hapishanesi'nden serbest bırakılan Filistinli mahkumlar, Ramallah'ın batısındaki Beitunia kasabasında coşkuyla karşılandı.

Haberin Devamı

Bugün yerel saatle 07.00’da (TSİ 08.00) başlayan insani ara 4 gün sürecek. İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre Hamas'ın Gazze Şeridi’nde esir olarak tuttuğu 50 İsrail vatandaşına karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.