Dünya Katar Emiri Türkiye'ye geldi

Katar Emiri Türkiye'ye geldi

12.02.2023 - 12:33 | Son Güncellenme:

Depremin ardından arama kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderen Katar'dan Türkiye'ye kritik bir ziyaret gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emir Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile görüştü.

Katar Emiri Türkiyeye geldi

Katar, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'ye desteğini sürdürüyor. Katar Haber Ajansı, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Türkiye'ye bir çalışma ziyareti düzenlediğini duyurdu.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Türkiye'ye gitmek üzere başkent Doha'dan yola çıkan Al Thani'ye ziyaretinde resmi bir heyet de eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanlığı ise, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuğunu İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nde kabul ettiğini açıkladı.

TÜRKİYE VE SURİYE'YE 43 TONLUK YENİ YARDIM

Öte yandan, Katarlı yardım kuruluşu Qatar Charity, Türkiye ve Suriye'ye gönderilmek üzere barınma, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin de aralarında bulunduğu 43 tondan fazla bir yardım paketi hazırladı. Qatar Charity, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Turkish Cargo'ya ait uçakla taşınan yardım malzemelerinin Türkiye'ye ulaştığını duyurdu. Yardım malzemelerinin, Türkiye üzerinden Suriye'ye ulaştırılacağı aktarıldı.