Dünya Kiev’in NATO hayali başka zirveye

Kiev’in NATO hayali başka zirveye

06.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya ile savaşan Ukrayna’nın, NATO’ya katılım için Batı’ya baskı yapmasına rağmen, İttifak’ın Temmuz ayında ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenecek zirvesinde üyelik daveti almayacağı iddia edildi.

Kiev’in NATO hayali başka zirveye

“New York Times”ın (NYT), adı açıklanmayan NATO temsilcilerine dayandırdığı haberine göre, ABD ve Almanya, geçen yıl Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılan zirvede olduğu gibi, Washington zirvesinde de Ukrayna’nın İttifak’a katılmaya davet edilmesine karşı çıkıyor. NYT, iki ülkenin, Ukrayna’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yönelik de benzer tavır sergilediğini kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andrey Yermak, Kiev’in NATO’ya üyelik davetini yaz aylarında almayı beklediğini söylemişti. NYT, ayrıca, Ukrayna’nın çatışmada yenilgiye uğrama ihtimalinin “gittikçe daha gerçek” hale geldiğini belirtti..

Haberin Devamı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, İttifak’ın Ukrayna’ya askeri birimler gönderme niyetinin olmadığını açıkladı, ancak silah tedarikinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Kiev’in NATO hayali başka zirveye

Zinchenko: Gerekirse Ukrayna için savaşırım

İngiliz futbol takımı Arsenal’in Ukraynalı savunma oyuncusu Oleksandr Zinchenko, çağrılması halinde ülkesi için savaşacağını açıkladı. “BBC”ye konuşan Zinchenko, 2021’de Rusya’nın işgaliyle başlayan savaşın ardından ülkesindeki insanlara yardım etmek için yaklaşık 1 milyon sterlin bağışta bulunduğunu da söyledi.