Dünya Kim hüsrana uğradı

Kim hüsrana uğradı

03.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Vietnam’daki zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından büyük hayal kırıklığı yaşadığı belirtiliyor. Kaynaklar, Kim’in bir B planının olmadığını ifade etti

Kim hüsrana uğradı

ABD Başkanı Donald Trump ile Vietnam’ın başkenti Hanoi’de gerçekleştirdiği zirvenin anlaşma imzalanmadan sonlandırılması üzerine Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un büyük hayal kırıklığı yaşadığı ifade edildi. CNN’de yer alan haberde, Kim’in görüşme öncesinde büyük bir özgüvenle ülkeye geldiğine dikkat çekilirken, Kuzey Kore liderinin zirve öncesinde ilk kez bir Batılı basın mensubunun sorusunu cevaplaması da buna bir örnek olarak gösterildi. Buna karşın görüşmenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından bir süre daha ülkede kalan Kim’in moral bozukluğunun gözle görülür seviyede olduğu belirtildi. CNN’in nükleer görüşmelere yakın bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Kim’in bir B planı yoktu. Bu nedenle anlaşmaya varılamaması nedeniyle büyük bir hüsrana uğradı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, önceki gün yaptığı açıklamada, Vietnam zirvesi gibi bir fırsatı bir daha yakalamanın zor olduğunu ifade etmişti.

Haberin Devamı

Kim hüsrana uğradı
Trump: Yanlış anlaşıldım

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’de bir yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ve kısa süre sonra hayatını kaybeden ABD’li öğrenci Otto Warmbier’in ölümü konusunda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bilgisi olmadığı şeklindeki açıklamasının yanlış anlaşıldığını savundu. Trump, “Yanlış yorumlanmaktan hiç hoşlanmam, özellikle konu Otto Warmbier ve onun değerli ailesine gelince. Önceki yönetim bu konuda hiçbir şey yapmadı. Elbette Otto’ya yapılan muameleden ve onun ölümünden Kuzey Kore’yi sorumlu tutuyorum. Daha da önemlisi Otto boş yere ölmüş olmayacak. Otto’yu seviyorum ve sık sık onu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Vietnam’da Kim Jong-un ile görüşen ve ardından Warmbier hakkında değerlendirmeler yapan Trump’ın açıklamaları, öğrencinin ailesinden tepki görmüştü. Aile, “Kim ve onun şeytani rejimi, oğlumuz Otto’nun ölümünden sorumludur. Hayal edilemeyecek vahşet ve insanlık dışı uygulamalardan sorumludur. Hiçbir mazeret ya da gereksiz övgü bu durumu değiştiremez” ifadelerini kullunmıştı.