Dünya Kim Jong-un’un abisi öldürüldü

Kim Jong-un’un abisi öldürüldü

14.02.2017 - 14:38 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey abisi Kim Jong-nam’ın Malezya’da öldürüldüğü iddia ediliyor.

Kim Jong-un’un abisi öldürüldü

Kuzey Kore’nin diktatör lideri Kim Jong-un’un üvey kardeşi olan Kim Jong-nam’ın Malezya’da suikaste uğradığı ve öldürüldüğü iddia edildi. Söz konusu cinayet iddiası henüz aydınlatılmış değil.

Haberin Devamı

Merkezi Güney Kore'de bulunan Chosun TV kanalı ise kimliği belirlenemeyen iki kadın ajanın Malezya'daki bir havaalanında Kim Jong-nam'a zehirli iğneyle saldırı düzenlediğini ileri sürdü. Kadınların olay yerinden kaçtığı iddia edildi.

Malezya hükümeti ise söz konusu kişinin havalimanındaki alışveriş alanında birden yere yığılıp kaldığını açıklamasının ardından Malezya polisi ölen kişinin Kim jOng-un'un üvey abisi Kim Jong-nam olduğunu duyurduç

Daha önce amcası gibi aile üyelerini öldürttüğü belirtilen Kim Jong-un'un abisiyle ilgili benzer bir durumun söz konusu olup olmadığı da bilinmiyor.

Kuzey Kore’nin eski lideri Ki Jong-il’in en büyük oğlu olan Kim Jong-nam bir süredir sürgündeydi. 1998'den 2001 yılına kadar babası tarafından Kuzey Kore'nin yeni lideri olmak için belirgin varisi olarak görülüyordu.

Haberin Devamı

Ancak Kim Jong-nam, sahte pasaport kullanarak gizlice Japonya’ya gitmesi ve 2001 yılında da Disneyland’i ziyaret etme girişiminin başarısızklıkla sonuçlanmasının ardından babasının gözündne düşmüştü.

Sürgünde yaşayan Kim Jong nam Kuzey Kore rejimini eleştiren ve yönetimde reform yapılması gerektiğini savunan biriydi.