Dünya Kısasa kısas!

Kısasa kısas!

08.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Ukrayna ordusu, Moskova’nın ülkedeki enerji altyapısına yönelik saldırılarına yanıt veriyor. Rusya’nın Kursk kentinde gerçekleşen patlamanın, bölgedeki hava üssüne yönelik olduğu doğrulandı. Böylece Rusya sınırları içindeki iki askeri üsse hafta başında yapılan saldırıların ardından üçüncü bir askeri hava üssü de insansız hava araçlarıyla vurulmuş oldu.

Kısasa kısas

Bu durumsa hem Rusya’da büyük rahatsızlık hem de yeni bir tartışma yarattı. Ukrayna saldırıları üstlenmese de, tahminler bu yönde. Saldırıların hangi silahlarla yapıldığıysa tartışma konusu. Rusya’dan gelen açıklamaların ardından konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin Ukrayna’ya kendisini savunabilmesi için silah ve mühimmat vermeye devam edeceğini ancak Ukrayna’yı Rusya sınırları içine saldırması için teşvik etmediğini, destek de vermediğini söyledi. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price ise, Rusya topraklarına düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarına değinerek, Blinken ile benzer ifadeleri kullandı. Price, Ukrayna’nın Rusya topraklarını vurmasını önlemek için Ukrayna’ya gönderilen HIMARS çok namlulu roketatar sistemlerinde değişiklik yapıldığına ilişkin haberler hakkında ise yorum yapmadı.

Ukrayna güçleri, Rusya’nın işgal ettiği ve sonra da çekildiği Harkov bölgesinde Rusların işgal sırasında kullandığı mühimmatları bir araya topladı. Uzmanlarsa bu mühimmatları inceleme altına aldı.