Dünya ‘Kıyamet’ sığınakları! Zenginler yaptırmaya başladı

‘Kıyamet’ sığınakları! Zenginler yaptırmaya başladı

30.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kıyamete inanan milyarderlerin büyük tufan olduğunda sığınabilmek için Yeni Zelanda’da lüks sığınaklar yaptırdıkları ortaya çıktı.

‘Kıyamet’ sığınakları Zenginler yaptırmaya başladı

Pew Araştırma Merkezi’nin anketinde her 10 Amerikalı’dan 4’ü dünyanın sonunun yaklaştığına inanıyor. Kıyamete inanan milyarderlerin de o gün geldiğinde sığınabilmek için lüks sığınaklar yaptırdıkları belirtildi. Zenginlerin kıyamet sığınağı olarak en fazla tercih ettiği yerin Yeni Zelanda olduğu bildirildi. Online ödeme sistemi PayPal’ın kurucusu Peter Thiel ve Silikon Vadisi girişimcisi Sam Altman’ın bir felaket durumunda Yeni Zelanda’daki sığınağa kaçmak için anlaştıkları belirtildi.

Haberin Devamı

PANİK ODASI VAR

Thiel’in Yeni Zelanda’daki 4.7 milyon dolarlık malikânesinde panik odası olduğu biliniyor. Ayrıca Yeni Zelanda’nın Hamilton, Hanmer Springs ve Wanaka beldelerinde sığınaklar olduğu iddia ediliyor. Google’ın kurucu ortağı Larry Page’in de geçen yıl Yeni Zelanda’dan oturma izni alması dikkat çekiyor. Girişimci Mihai Dinulescu da 2020’de Kovid-19 salgını patlak verdiğinde eşiyle Yeni Zelanda’ya “kaçmıştı.”

‘Kıyamet’ sığınakları Zenginler yaptırmaya başladı

Milyarderlerin sığınaklarında her türlü konfor bulunuyor.

GİZLİ TOPLANTI

Teknoloji yazarı Douglas Rushkoff, akıllı kıyamet sığınaklarını hazırlamaları için 5 “süper zengin” ile gizli toplantı yaptığını açıkladı. Lüks kıyamet günü sığınakları yapmak için kurulan şirketler de çoğalıyor. Yeni Zelanda’da 14 sığınak inşa ettiğini söyleyen Rising S, eski ABD füze silolarını yeraltı sığınağına dönüştüren Survival Condo ve ultra lüks sığınaklar üreten Çekya merkezli Oppidum bu sektörün öncüleri.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7