Dünya Komplo teorisi için 4.1 milyon $’lık ceza

Komplo teorisi için 4.1 milyon $’lık ceza

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD merkezli aşırı sağ komplo teorisi sitesi Infowars’ın sahibi olan komplo teorisyeni Alex Jones, Connecticut eyaletinde Sandy Hook İlkokulu’na 2012’de düzenlenen ve 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının bir aldatmaca olduğunu iddia etmesi nedeniyle tazminat cezasına çarptırıldı.

Komplo teorisi için 4.1 milyon $’lık ceza

Teksas eyaletindeki mahkeme, Sandy Hook kurbanı 6 yaşındaki Jesse Lewis’in ebeveynleri Neil Heslin ve Scarlett Lewis’in Jones’a açtığı davayı 9 günün ardından sonuçlandırdı.

Haberin Devamı

‘BİZİ MAHVETTİ’

Mahkeme, 10 yıl boyunca yalanlarının yol açtığı tüm zararlar için Jones’un acılı baba Heslin ve anne Lewis’e 4.1 milyon dolar ödemesine hükmetti. Heslin ve Lewis, Jones’un kendileri hakkında komplo teorileri yaymasından sonra hayatları için korktuklarını ve otomobillerine silahla ateş edildiğini söyledi. Heslin, “Son 9.5 yıl, Alex Jones’un pervasızlığı ve ihmali yüzünden bizim ve diğer mağdur ailelerinin katlanmak zorunda kaldığı cehennemi tarif bile edemiyorum” dedi. Öte yandan, söz konusu kararın çıkmasının ardından diğer mağdurların da Jones aleyhine benzer davalar açması bekleniyor.

Komplo teorisi için 4.1 milyon $’lık ceza

9 yaşındaki Jesse Lewis silahlı saldırıda ölmüştü.

Sandy Hook okulunda neler olmuştu?

20 yaşındaki Adam Lanza, ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan Sandy Hook İlkokulu’na 12 Aralık 2012’de bir saldırı düzenledi.

Haberin Devamı

Okula gitmeden önce annesini de öldüren Lanza, Sandy Hook İlkokulu’nda altı ve yedi yaşlarında 20 çocuğu ve dördü öğretmen olmak üzere müdür, okul yardımcısı ve psikolog da dahil altı yetişkini katletti. Lanza, polis müdahalesinden önce intihar etti.