Dünya Köpek balığına karşı drone ile denetim

Köpek balığına karşı drone ile denetim

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de New York’un güneydoğusunda, Atlas Okyanusu’nda yer alan bir ada olan Long Island’ın kıyılarında son zamanlarda meydana gelen köpek balığı saldırıları nedeniyle idari yönetim drone ile havadan denetim başlattı.

Köpek balığına karşı drone ile denetim

Bu hafta beş kişi New York’un en popüler plajlarından bazılarında köpekbalıkları tarafından ısırıldığını bildirdi ve bu da bölgenin sularının daha fazla gözetlenmesine yol açtı.Perşembe günü dev bir köpek balığının görülmesi üzerine yoğunlaştırılan insansız hava aracıyla yapılan denetimde, 50 kişilik bir grup tespit edildi.

Haberin Devamı

Köpek balığına karşı drone ile denetim

Yaşanan panik nedeniyle gözde bir Long Island plajı olan Robert Moses Eyalet Parkı’nda insanlar sudan uzak tutuldu. Eyaletin Long Island’daki park müdürü George Gorman, “Artık her zamankinden daha fazla tetikteyiz. Gökyüzünden okyanusu izleyen ‘drone’larımız var. ‘Drone’lar bir nevi cankurtaran görevi yaparak, suyun yüzeyinin altına gizlenecek tehlikeyi ortaya çıkarmak için devriye geziyor. Bu yıl şimdiden beş köpek balığı ısırığı ihbarı aldık” dedi. 

Elleri ayakları bacakları ısırıyor

ABD’nin Long Island adasında köpek balığı alarmı verilmesine yol açan en yeni olay, 15 yaşındaki bir kızın Robert Moses plajında bacağından ısırılmasıydı. Ayrıca 15 yaşındaki başka bir genç, bitişikteki Fire Island açıklarında sörf yaparken ayağından ısırıldı. 49 yaşındaki bir ABD’li de yine Fire Island’da yüzerken bir köpek balığının elini ısırmasıyla yaralandı. Ayrıca Long Island’ın doğusundaki halk plajı Quogue Village’de de 47 yaşındaki bir kişinin köpek balığı tarafından dizinden ısırıldığı belirtildi. Yetkililer, köpek balığı ısırıklarının son birkaç yılda arttığını söyledi. Geçen yıl, Long Island sahillerinde 8 kişi köpek balıkları tarafından ısırıldığını bildirdi.