Dünya Kore’nin iki yakasından karşılıklı füzeler!

Kore’nin iki yakasından karşılıklı füzeler!

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kore Yarımadası’nın 1945’te ayrılmasından bu yana ilk kez Kuzey ile Güney, birbirinin kıyısına balistik füze fırlattı.

Kore’nin iki yakasından karşılıklı füzeler

Kuzey Kore’nin, Güney’e yönelik 23 füze denemesi yapmasının ardından Seul de, ülkeyi “hava saldırısı alarmına” geçirdi. Güney Kore, füzelerden birinin Güney Kore sahillerine 60 kilometre uzağa düşmesini “sınır ihlali” olarak niteledi ve birkaç saat içinde yine füzeyle karşılık verdi. “Yonhap” ajansının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore’nin “provokasyonlarına” F-15K ve KF-16 savaş uçaklarından yapılan füze atışlarıyla yanıt verdi. Havadan karaya kısa menzilli balistik füze atışlarının iki ülke arasındaki fiili deniz sınırı olan Kuzey Sınır Hattı’nın kuzeyindeki Doğu Denizi’ne yapıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Rusya’dan sakinlik çağrısı

Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin daha sonra doğuya doğru en az bir balistik füze daha fırlattığı ve bunun da kendi Münhasır Ekonomik Bölgesi’nin hemen dışına düştüğünü açıkladı. Japonya Başbakanı Fumio Kişida, Pyonyang’ın “benzeri görülmemiş bir sıklıkta” füze fırlattığına dikkat çekti.

Pyonyang’ın bölgede tansiyonu yükselten aksiyonlarına Avustralya ve ABD’nin yanı sıra Rusya’dan da tepki geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Kuzey ve Güney Kore’ye “gerginliğin daha da artmasına neden olabilecek adımlardan kaçınma” çağrısında bulundu.