Dünya Küçük kahraman! 6 yaşındaki kız çocuğu, felç geçiren annesinin hayatını kurtardı

Küçük kahraman! 6 yaşındaki kız çocuğu, felç geçiren annesinin hayatını kurtardı

26.11.2023 - 16:31 | Son Güncellenme:

ABD'li bir kız çocuğu, annesi ıssız bir bölgede araba kullanırken felç geçirince, acil müdahale ekiplerinin arabalarını bulmasına yardım ederek kurtarılmasını sağladı. Küçük kızın kahramanlığı ABD basınının için manşetlerine taşındı.

Küçük kahraman 6 yaşındaki kız çocuğu, felç geçiren annesinin hayatını kurtardı

ABD'nin Ohio eyaletine bağlı Columbus'taki Fairview İlköğretim Okulu'nda öğrenci olan Bryanna Cook, 23 Ekim'de annesi Yolanda Cook ile beraber Preston'daki büyükannesini görmek üzere yoldaydı.

Haberin Devamı

SABIRLA TALİMATLARI TAKİP ETTİ

Küçük kahraman 6 yaşındaki kız çocuğu, felç geçiren annesinin hayatını kurtardı

Bryanna ve annesi , Mississippi 21 numaralı otoyolda yoldayken annesi aniden felç geçirdi. Araba ormanda durduktan sonra Cook tepkisizleşti ve Bryanna annesinin cep telefonunu aldı. Küçük Bryanna yaşadıklarını anlatarak, "Korktum, bu yüzden büyükannemi aradım, annem uyanmıyordu" dedi.

Büyükannesi ona 911'i aramasını söyledi. Yardım hattını arayarak, Latonya Malone adındaki memura durumu anlatan Bryanna; daha sonra çevresini, arabanın yoldan ne kadar uzakta olduğunu ve annesinin durumunu anlatarak ilk müdahale ekiplerine yardım etti.

Sonraki iki saat boyunca ilk müdahale ekipleri çifti ararken Bryanna telefonda kaldı ve Malone'un talimatlarını takip etti. Küçük kız, annesinin biraz temiz hava alması için kapıları açtığını belirterek, "Uyanacak mı diye görmek için yüzüne hafifçe vurdum ama uyanmadı" dedi.

Haberin Devamı

'ÇÜNKÜ ANNEMİ SEVİYORUM'

Küçük kahraman 6 yaşındaki kız çocuğu, felç geçiren annesinin hayatını kurtardı

Bryanna ve büyükannesinden gelen bilgiler sayesinde ilk müdahale ekiplerini arabaya ulaşmayı başardı. Anne Cook, uçakla Tupelo'daki Kuzey Mississippi Tıp Merkezi'ne nakledilmeden önce Macon hastanesine götürüldü.

Bryanna, Cook 31 Ekim'de taburcu edilene kadar annesine hastanede refakat etti. Bryanna, "Anneme yardım ettim. Hastanede yataktan kalkmasına yardım ettim ve koridorlarda onunla birlikte yürüdüm çünkü onu seviyorum."

Bölge amirleri Bryanna'yı onurlandırdığında Malone onunla şahsen tanışma fırsatı buldu. Okul Müdürü Monte Ewing-Johnson, Bryanna'nın kurumun öğrencilere aşılamaya çalıştığı değerleri sergilediğini söyledi.

"Bryanna'nın kahramanlığını öğrendiğimde kalbimin hissettiği sevinç ölçülemez. Bryanna sınıf arkadaşlarına karşı nazik, şefkatli ve sabırlı; bu sebeple kendisi ve annesi kurtarılırken 911'i arayıp bekleyebildiğine inanmak zor değil."