Dünya İsrail'den kanlı saldırı! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu öldürüldü

İsrail'den kanlı saldırı! Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu öldürüldü

10.04.2024 - 14:17 | Son Güncellenme:

Uluslararası ajanslar Avustralya'dan Romanya'ya, Endonezya'dan Kenya'ya, Türkiye'den İtalya'ya onlarca ülkeden fotoğraflar servis ederken, en acı kare İslam dünyasının kilitlendiği Gazze'den geldi. Öte yandan İsrail'n Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları devam ediyor. Yapılan son saldırlarda Hamas lideri Heniyye'nin 3 oğlu ve 3 torunu hayatını kaybetti.

İsrailden kanlı saldırı Hamas lideri Heniyyenin 3 oğlu öldürüldü

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar bu sabahtan itibaren Ramazan Bayramı'nı kutlamaya başladı, bazı Arap ülkeleri yarından itibaren bayramı kutlayacak. Uluslararası haber ajansları Avustralya'dan Romanya'ya, Endonezya'dan Kenya'ya, Türkiye'den İtalya'ya, Sırbistan'dan Mısır'a onlarca ülkeden bayram fotoğrafları servis ediyor.

Haberin Devamı

187 gündür İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde Ramazan Bayramı'nın ilk günü de patlama sesleriyle karşılandı. Haftalardır devam eden ateşkes müzakerelerinde sonuç alınamazken, İsrail ordusu Gazze'nin çeşitli yerlerine onlarca hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

AFP ise, İsrail katliamında yaşamını yitirmiş yakınlarını gözyaşları ile uğurlayanları, enkaza dönmüş sokaklarda bayram namazı kılanları ve savaşa rağmen sokaklarda oynayan çocukları kadrajına aldı.

GAZZE'YE YENİ YARDIM GİRİŞ NOKTASI

İsrail’in ablukası nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki insani kriz her geçen gün derinleşirken, İsrail, insani yardım girişi için yeni geçiş noktası açmayı planlıyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ne denizaşırı ülkelerden ya da komşu Ürdün'den insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırmak için yeni bir geçiş noktası açacaklarını bildirdi.Gallant, söz konusu yeni geçiş noktasının İsrail'in Zikim köyü ile Filistin'in As-Siafa köyü arasında olacağını söyleyerek, geçiş noktasının Ürdün'den karayoluyla getirilen yardımların ulaştırılmasını hızlandıracağını ifade etti. Gallant, "Bu hamleler yardım akışı üzerinde doğrudan bir etkisi var. Gazze'yi yardımla doldurmayı planlıyoruz. Ayrıca güvenlik kontrollerini kolaylaştıracak ve uluslararası ortaklarımızla çalışmalarımızı güçlendirecek” dedi.

ERDOĞAN'DAN HENİYYE'YE BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, Heniyye’ye üç çocuğu ve üç torununun İsrail saldırısında şehit olması nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in işlediği insanlık suçlarının hesabını hukuk önünde mutlaka vereceğini ifade etti.

HABERİ BÖYLE ALDI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırısında oğullarının ve torunlarının hayatını kaybettiğine dair haberi Katar'ın başkenti Doha'da İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaralananları ziyaret ettiği hastanede aldı. Haniye’nin haberi aldığı ana ait görüntü yayınlandı. Haniye, “Allah'a hamd olsun, Allah'tan onlara merhamet etmesini diliyorum” dedi.

Haberin Devamı
BAKAN FİDAN'DAN TAZİYE TELEFONU

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile bugün telefonda görüşerek, İsrail saldırıları sonucu şehit olan 3 oğlu ve 3 torunu için başsağlığı dileğinde bulundu.

İSRAİL HAMAS LİDERİ HANİYE'NİN 3 OĞLUNU ÖLDÜRDÜ

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 187 gündür devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Şati Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye 3 çocuğu ve 3 torunu hayatını kaybetti. Haniye, yaptığı açıklamada, oğullarının ve torunlarının İsrail saldırısında hayatlarını kaybettiğini doğrulayarak, öldürülen çocuklarının Hazem, Amir ve Muhammed olduğunu söyledi. Haniye, "Bu acı ve kanla halkımız, davamız ve ulusumuz için umut, gelecek ve özgürlük oluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.


Haniye, İsrail’in ölüm, yıkım ve yok etme yoluyla alamadığını müzakerelerde de alamayacağını vurgulayarak, "Düşman, oğullarımı öldürerek pozisyonumuzu değiştireceğimizi düşünüyorsa hayal görüyor demektir" dedi.

Haniye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var" dedi.


Haniye, ayrıca İsrail saldırılarında bugüne 60 aile üyesinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Gazze topraklarında her şeyin ihlal edildiğini gördük. Etnik temizlik ve soykırım savaşı var. Kitlesel yer değiştirme var" dedi.

KENYA

Haberin Devamı
PORTEKİZ

LÜBNAN

RUSYA

Haberin Devamı
YUNANİSTAN

ARNAVUTLUK

IRAK

Haberin Devamı
TÜRKİYE

PAKİSTAN

NİJERYA

Haberin Devamı
FİLİPİNLER

RUANDA

FİLİSTİN





AVUSTRALYA

UMMAN


İTALYA


AFGANİSTAN

GÜNEY KIBRIS

MISIR



TAYLAND

ROMANYA

YEMEN

ENDONEZYA