Dünya Malta’da Kaya’yı ezen sürücü psikopat çıktı

Malta’da Kaya’yı ezen sürücü psikopat çıktı

21.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Malta’da iç mimar olarak çalışan Türk vatandaşı Pelin Kaya’yı doğum gününü kutladığı restorana aracıyla girerek ezen Jeremie Camilleri, çıkarıldığı mahkemede “kasten öldürmek” de dahil olmak üzere 14 suçlamayla itham edildi. Olay sırasında Camilleri’nin uyuşturucu ve alkolün etkisinde olduğu belirtilirken, bir polis müfettişi mahkemeye bunun “basit bir trafik kazası değil, kasten adam öldürme” olduğunu söyledi.

Malta’da Kaya’yı ezen sürücü psikopat çıktı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Malta medyasında yayınlanan olay anını gösteren videoda Camilleri’nin aracının kontrolünü kaybetmediği ve kasıtlı olarak Kaya’nın üzerine otomobili sürdüğü görülüyor. Kaya’yı tanımadığı belirtilen Camilleri, suçlamaları kabul etmezken, hâkim savunma avukatlarının sanığın psikiyatrik tedavi görmeye devam etmesi için hastaneye gönderilmesi yönündeki talebini geri çevirdi. Camilleri’nin cezaevine gönderileceği bildirildi. Restorana, park halindeki bir araca ve bir benzin istasyonuna çarpması nedeniyle “özel mülke zarar vermekle” de suçlanan Camilleri, ayrıca olaydan hemen sonra otomobilden çıkıp yoldan geçenlere saldırmıştı. Kaya’ya ve çevreye tuğla fırlatan Camilleri, gözaltına alınmadan şok tabancasıyla etkisiz hale getirilmişti.

Haberin Devamı

‘Doktora sonrası Türkiye’ye dönecekti’

Pelin Kaya’nın dayısı Aykan Ceylan, yeğeninin yarım kalan hayallerini anlattı. Ceylan, “Üniversite eğitiminin ardından Malta’ya dil eğitimine gitti. Daha sonra da iç mimar olarak çalışmaya başladı. Saldırganla Pelin’in hiçbir tanışıklığı yoktu. Pelin Malta’nın çok güvenilir bir yer olduğundan bahsetti. Pelin doktorasını yaptıktan sonra ülkesine dönüp Türk mimarisi üzerine uygun çalışmalar yapmak istediğinden bahsetmişti. Bu kaza değil kasten çarparak öldürüyor. Pelin’le bizim bir parçamız gitti. Pelin, zeki ve harika bir insandı. Hayalleri ve arzuları vardı. İntikam değil, adalet istiyoruz ve adaletin tecelli etmesi için mücadele edeceğiz” dedi.