Dünya ‘Manasız’ dava için 1 milyon dolar ceza

‘Manasız’ dava için 1 milyon dolar ceza

21.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trump ile avukatının, Hillary Clinton’a 2016 seçimlerinde komplo kurduğu suçlamasıyla açtıkları dava reddedildi. Hâkim, davacıları “anlamsız dava”yla mahkemeyi oyalamaktan 1 milyon dolar adli para cezasına çarptırdı.

‘Manasız’ dava için 1 milyon dolar ceza

ABD’nin bir önceki başkanı Donald Trump ile baş avukatı Alina Habba, Hillary Clinton’a karşı “anlamsız”dava açmaktan yargı sistemine 1 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi. ABD Bölge Yargıcı John Middlebrooks, Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerinde rakibi olan Demokrat Partili Clinton’a seçime hile karıştırıldığı iddiasıyla açtığı davayı reddetti. Middlebrooks, Clinton, Demokratik Ulusal Komite ve Trump’ın “düşmanları” olarak nitelendirilen kişileri komplo düzenlemekle suçlayan söz konusu davayı açtıkları için Trump ve Habba’nın toplam 1 milyon dolar adli ceza ödemesine karar verdi.

Haberin Devamı

‘Suistimal etmeyin’

Middlebrooks, “Asla açılmaması gereken, hem olgusal hem de yasal olarak tamamen anlamsız ve uygunsuz bir amaç için kötü niyetle açılmış bir davayla karşı karşıyayız. Hukuki bir iddia olarak yetersizliği en başından belliydi. Makul hiçbir avukat bu davayı açmaz. Siyasi bir amaç güdülmüştür. Mahkemelerin Trump ve avukatları tarafından kötüye kullanılması hukukun üstünlüğünü baltalıyor, yasal kaynakları zarara uğratıyor ve adaleti suistimal ediyor” dedi. Anlamsız dava açmayı önlemek için daha önce de Demokrat Partili Charles Dolan’a 66 bin dolarlık adli ceza verilmişti.