Dünya Mide bulandıran zula! Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Mide bulandıran zula! Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

14.11.2022 - 17:40 | Son Güncellenme:

33 kişiyi gözünü bile kırpmadan öldüren sapık katilin, korkunç hatıra koleksiyonundan daha önce görülmemiş fotoğrafları gözler önüne serdi. İşkence aletlerini sakladığı kutuyu da bulan polis, katilin ganimetleri saklamasının nedenini açıkladı.

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Tarihin en korkunç seri katillerinden biri olarak gösterilen John Wayne Gacy'nin evinden daha önce görülmemiş fotoğraflar ortaya çıktı. Birbiri ardına korkunç keşifleri yapan polisin çektiği fotoğraflar, seri katilin sapkın hatıra koleksiyonunu ve işkence aletlerinin durduğu kutuyu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Kötü şöhretli seri katil, 1972 ve 1978 yıllarında Illinois'de 33 genç erkek ve çocuğu öldürdü ve çoğunu korku evinin altındaki küçük bir alana gömdü. Emekli Des Plaines dedektifi Rafael Tovar, 1978'de Gacy'nin Cook County mülkünde yapılan korkunç arama sırasında 29 kurbanı ortaya çıkardı.

Suçlarından önce palyaçoluk yaptığı için "katil palyaço" olarak anılan Gacy, ölüm cezasına çarptırıldı. Tüyler ürpertici katil, kurbanlarını evine çekmesi, bir 'sihir hilesi'nin parçası olarak onları kelepçe takmaları için kandırması, ardından tecavüz etmesi, işkence yapması ve boğmasıyla biliniyor.

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Emekli Des Plaines dedektifi Rafael Tovar ve on kişilik ekibi, Gacy'nin 29 kurbanın yanı sıra, ganimet olarak sakladığı tüyler ürpertici hatıra koleksiyonu ve işkence aletlerini ortaya çıkardı. Fotoğrafları İngiliz The Sun gazetesi ile paylaşan Tovar, eşyaların Gacy'nin evinde çeşitli yerlerde bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HATIRA OLARAK SAKLADI

Birçoğu seri katilin döşeme tahtalarının altına gömülen kurbanlara ve diğerleri de ilişkiye girdiği ancak öldürmediği kişilere aitti. Emekli polis, İngiliz medyasına yaptığı açıklamada, "Onları hatıra olarak sakladığına inanılıyor" dedi ve ekledi:

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Gacy'nin tutuklanmasından sonra polis kurbanların ailelerinden onları görmelerini istedi ve bazılarının onlara ait olduğu doğrulandı.

Gacy, kurbanlarının tüm eşyalarını çıkarır ve onları evinde tutardı. Ayrıca kurbanlarının, ebeveynlerinin ve ortadan kaybolmalarıyla ilgili gazete küpürlerini içeren büyük bir defter tuttuğu biliniyordu.

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Polisler, Gacy'nin kurbanlarına ait olduğuna inanılan saatler, bilezikler ve kolyeler buldu. Ayrıca bazı semboller, şeytani hayvanlar ve üzerlerinde G harfi bulunan bir kemer tokası ortaya çıkarıldı.

"EN FİYAKALI BENİM"

Polislerin çektiği bir diğer fotoğraf, Gacy'nin zincir ve bilezik koleksiyonunu ve haçlı bir kolyeyi gösteriyor. Sapık katilin ayrıca kurbanlarının kıyafet ve ehliyetlerini aldığı da biliniyor. Gacy, hapishaneden aldığı mektuplarda mücevherleri sevdiğini söyleyerek övünürdü ve "en fiyakalı kişi" olduğunu söylerdi.

"Dikkatlerin üzerinde olmasından zevk aldığını" söyleyen Gacy, "milyoner" gibi görünmekle övünürdü. Görünüşe göre kurbanlarından aldığı parlak mücevherleri saklaması, zengin görünmeye olan düşkünlüğünü gösteriyordu.

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Haberin Devamı

İŞKENCE KUTUSU

Polis ayrıca Gacy'nin kelepçe, metal zincirler ve asma kilitler gibi tercih ettiği işkence araçlarını da buldu. Tovar ve ekibi, Gacy'nin evinin altında bulunan, cesetlerle dolu alanı temizlemek için karanlık, soğuk ve sıkışık koşullarda altı ay geçirdi.

Tovar, çalışmak zorunda kaldıkları korkunç koşulları şu cümlelerle anlattı:

Mide bulandıran zula Bu fotoğraflar ilk kez ortaya çıktı...

Aşağısı çok ıslak ve çok nemliydi. Kürekle kazamadık çünkü kurbanlara ait olan bir kemiği ya da dişleri kırmaktan korktuk. Çünkü onların kimliklerini tespit edebilmenin tek yolu buydu, bu yüzden bir kürekle kazdım. Çok küçük bir bahçe aleti ve sonra ellerini kullandım.

1980'de ölüme mahkum edilmesine rağmen, tüm temyiz haklarını tükettikten sonra 1994'e kadar idam edilmedi. 10 Mayıs 1994'te Illinois, Joliet'teki Stateville Hapishanesi'nde öldü.