Dünya Mısır'da istifa dalgası

Mısır'da istifa dalgası

01.07.2013 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Mısırda istifa dalgası

Mısır Çevre Bakanı Halid Fehmi, İletişim Bakanı Atıf Hilmi, Turizm Bakanı Hişam Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Hatim Bacatu'nun görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır'da yüzbinler sokakta

Mısır Kabinesi'nde görev yapan Çevre Bakanı Fehmi, İletişim Bakanı Hilmi, Turizm Bakanı Zazu ve Hukuk İşleri ve Meclis Bakanı Bacatu'nun, istifa dilekçelerini Başbakan Hişam Kandil'e sundukları belirtildi. Söz konusu 4 bakanın istifasında, Mısır'da yaşanan son gelişmelerin etkili olduğu ileri sürüldü. Kısa süre içerisinde İstifa eden bakanların yerine yeni isimlerin atanması bekleniyor.

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları ve yanlıları arasında meydana gelen çatışmalarda ölü sayısının 25'e, yaralı sayısının 781'e yükseldiği belirtildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi'nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi talep eden protestocular ile Mursi'yi destekleyen eylemciler arasında dünden bu yana meydana gelen çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e, yaralananların sayısı 781'e yükseldi. Yaralıların çoğunun taburcu edildiği, 182 kişinin ise tedavisinin devam ettiği kaydedildi. Olaylarda ilk 24 saat içinde 16 kişinin hayatını kaybettiği, can kayıplarının 8'inin Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda yaşandığı ifade edildi.