Dünya Mısır'da kanlı çatışma

Mısır'da kanlı çatışma

13.11.2011 - 16:51 | Son Güncellenme:

Mısır’ın Nil Deltası’nda bulunan Dimyat kentinde bir petro kimya tesisinin çevreye zarar verdiğini iddia ederek gösteri yapan bölge halkı ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Mısırda kanlı çatışma

Mısır’ın resmi Nil televizyonunun haberine göre, Dimyat kentinde bulunan Kanada ve Mısır sermayeli bir petro kimya tesisinin çevreyi kirlettiği ve bölgedeki doğal hayatı öldürdüğünü iddia eden yaklaşık 20 bin kişi protesto gösterisi yaptı.

Dimyat Limanı’nı ve kente bağlanan yolları trafiğe kapatan protestocular, söz konusu petro kimya tesisi ile ilgili şikayette bulunduklarını, fakat yetkililerin şikayetleri ile ilgilenmediğini söylediler.

Göstericilerden bazılarının tesislere girmek istemesi ve limandaki kontrolü güvenlik güçlerine bırakmaması üzerine çıkan çatışmalarda 2 kişi öldü 15, kişi yaralandı.

Olaylarda ölen ve yaralananların tamamının siviller olduğu kaydedildi.

Olayların ardından Dimyat kent merkezinde de askerler ile protestocular arasında yer yer çatışmalar çıktığı bildirildi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre ordu birlikleri, kent merkezinde kısa bir süre kontrolü sağladı, fakat göstericiler kontrolü tekrar ele geçirmeyi başardılar.

Mısır’ın yarı resmi El Ahram gazetesine göre Dimyat’ta sokağın kontrolü göstericilerde ve binerce kişi evlerine gitmemek için direniyor.

Dimyat Liman Otoritesi Başkanı İbrahim Filfil, yaşanan işgalden dolayı açıklarda bekleyen 35 geminin limana yanaşamadığını ve maddi kaybın milyonlarca Mısır Cüneyhi olduğunu ifade etti.