Dünya Netanyahu, ‘Dur’ diyen Savunma Bakanı Gallant’ı görevden aldı

Netanyahu, ‘Dur’ diyen Savunma Bakanı Gallant’ı görevden aldı

27.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede protestolara neden olan tartışmalı yargı düzenlemesinin durdurulması için hükümete çağrı yapan Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı görevden aldı.

Netanyahu, ‘Dur’ diyen Savunma Bakanı Gallant’ı görevden aldı

Başbakan Netanyahu’nun Likud partisinin bir üyesi olan Gallant, “Ülke içindeki ayrılık, İsrail ordusuna ve savunma teşkilatına derinlemesine nüfuz etti. Bu, İsrail’in güvenliğine yönelik açık ve büyük bir tehdittir. Buna izin vermeyeceğim” dedi. Gallant, yasama sürecinin de durdurularak müzakerelere başlanması çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Ana muhalefet partisi Yeş Atid’in lideri Yair Lapid, Gallant’ın açıklamasına destek vererek “İsrail’in güvenliği için cesur ve hayati bir adım” ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Gallant, açıklamalarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından görevinden alındı. İsrail hükümeti basın ofisinden yapılan açıklamada, Netanyahu’nun Gallant’ı görevden aldığı belirtildi.

Gallant’ın görevden alınması üzerine halk yeniden sokaklara dökülürken, Netanyahu’ya tepki gösteren İsrail’in New York Başkonsolosu Asaf Zamir de görevinden istifa ettiğini açıkladı.