Dünya Norveç’te ‘ok’lu terör: 5 ölü

Norveç’te ‘ok’lu terör: 5 ölü

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Norveç, dün ‘ok’lu terörle sarsıldı. Başkent Oslo yakınlarındaki Kongsberg kasabasında akşam saatlerinde bir marketin yakınında yoldan geçenlere oklu saldırı düzenlendi.

Norveç’te ‘ok’lu terör: 5 ölü

 İRFAN KURTULMUŞ Kopenhag - Elinde yay ve ok bulunan bir kişi, insanların üzerine gelişi güzel ok fırlattı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve helikopter sevk edilirken, saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, iki kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin markette alışveriş yapan ve o an görevde olmayan sivil giyimli bir polis olduğu ifade edildi. Saldırganı yakalamak için düzenlenen operasyonda da bir polis sırtından okla yaralandı.

Haberin Devamı

Norveç’te ‘ok’lu terör: 5 ölü

Ülke alarmda

Saldırganın yakalandığını duyuran Kongsberg polis sözcüsü Oeyvind Aas, eylemi tek başına gerçekleştiren bir kişinin var olduğunu ve bunun bir terör eylemi olup olmadığını düşünmenin doğal olduğunu belirtti. Polis şefi Aas, “saldırganın daha sorgulanmadığını ve herhangi bir sonuca varmak için henüz çok erken olduğunu” söyledi.

Adalet Bakanı Monica Maeland ile kameralar karşısına geçen Norveç Başbakanı Erna Solberg, saldırı ve cinayetlerin ülkeyi sarstığını söyledi. Solberg, birçok insanın korktuğunu, bu nedenle kontrolün poliste olduğunu vurgulamanın önemli olduğunu belirtti. Norveç basını, saldırının ülkede son derece ciddiye alındığını, Norveç parlamentosu Stortinge’nin silahlı muhafızlar tarafından koruma altına alındığını aktardı.