Dünya Ölü sayısı artıyor!

Ölü sayısı artıyor!

06.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Guatemala’da Fuega Yanardağı’nın patlaması sonucu ölenlerin sayısı 69’a yükseldi. Askerler ve itfaiyeciler, ısınan kaya, kül ve çamurun köyleri yok ettiği felakette kaybolanları arıyor.

Ölü sayısı artıyor

Hafta sonunda Fuego Yanardağı’nın patlamasıyla cehennemi yaşayan Orta Amerika ülkelerinden Guatemala’da patlamalar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 69’a yükseldi. Ulusal Adli Bilimler Enstitüsü Direktörü Fanuel Garcia, cesetlerden 17’sinin kimliğinin belirlendiğini belirterek “Bu iş çok zor çünkü ölenlerden bazıların yüzleri, bazılarının parmak izleri yok. Kimlik tespiti için DNA örnekleri alacağız” dedi.

Haberin Devamı

Patlamalar sona erdi

Devlet Başkanı Jimmy Morales’in incelemelerde bulunduğu felaket bölgesinde ekipler, lavların arasında kalan en az 10 kişiyi daha helikopterlerle kurtardı.

Başkent Guatemala City’nin 40 km güneybatısındaki Fuego Yanardağı’nda pazar günü patlamalar olmuş ve püsküren lavlar, El Rodeo köyündeki evleri yok etmişti. Yetkililer binlerce kişinin barınaklara yerleştirildiğini söylerken, uzmanlar gökyüzüne doğru 10 km kül püskürten patlamanın sona erdiğini duyurdu.

‘Çok faal bir yanardağ’

Yanardağ uzmanı Dr. Janine Krippner BBC’ye yaptığı açıklamada, volkanik akıntı ve çamur akıntısının hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek “Fuego çok faal bir yanardağ. Çok büyük miktarda gevşek volkanik madde ortaya çıktı ve bölge çok yağmur alan bir yer. Yoğun yağış, çamur akıntılarına ve bunlar da ölümlere neden olabilir” dedi.