Dünya Önemli olan adım sayısı değil hız

Önemli olan adım sayısı değil hız

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’deki Leicester Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, dakikada 100 adım atan tempolu yürüyenlerin, kaç kilo olursa olsun, dakikada 50 adım atanlara göre daha uzun yaşam beklentisine sahip olduğunu ortaya koydu.

Önemli olan adım sayısı değil hız

Yürüme hızını yüzde 24’e kadar artırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış olan “WalkActive” egzersiz planını tasarlayan spor bilimci ve fitness gurusu Joanna Hall, kişinin çok fazla yürümesinden ziyade düzenli olarak yürüyüş yapmasının önemli olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hall, “Konu miktarla ilgili değil. Düzgün yürüyorsanız, 5 bin adımı 50 dakikadan kısa sürede yürüyebilirsiniz. Bu, bazı insanların koşmasından daha hızlıdır. Sonuç, daha ince bir bel, fit kollar ve bacaklardır” dedi.

Öte yandan, Polonya’da yapılan bir araştırma, günde sadece 4 bin adım yürümenin erken ölüm riskini önemli ölçüde azaltabileceğini ortaya koydu. İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaysa her gün 11 dakikalık tempolu yürüyüşün yüzde 23 daha düşük erken ölüm olasılığıyla ilişkili olduğunu gösterdi.