Dünya Parkta yürüyüşe çıktı, milyoner oldu! Nasıl yaptığını anlatınca dünyada manşet oldu

Parkta yürüyüşe çıktı, milyoner oldu! Nasıl yaptığını anlatınca dünyada manşet oldu

25.01.2024 - 12:29 | Son Güncellenme:

Gezintiye çıktığı parkta bulduğu nesneyle zengin olan turist dünya basınında kısa sürede gündem oldu. Söz konusu turist olayın yöntemini de anlattı.

Parkta yürüyüşe çıktı, milyoner oldu Nasıl yaptığını anlatınca dünyada manşet oldu

Paris'te yaşayan Julien Navas turist olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin Arkansas eyaletine gitti. Burada birçok müze ve tarihi yeri gezen Navas, daha sonra Arkansas'ın en büyük parklarından olan eyalet parkını gezdi. Nava'nın Arkansas'a gelmesinin nedeni ise bir roketin fırlatılmasına tanık olmak istemesiydi. Navas daha önce dünyanın çeşitli yerlerinde altın ve ammonit fosilleri arayan bir define avcısıydı. Eyalet parkını gezdikten sonra burada da benzer bir çalışma yapmak isteyen Fransız turist, gerekli ekipmanları temin ettikten sonra çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

Parkta yürüyüşe çıktı, milyoner oldu Nasıl yaptığını anlatınca dünyada manşet oldu

7.46 KARATLIK ELMAS

Birkaç saat boyunca çamuru kazdıktan sonra yerde bir parıltı gören Navas, parıltının ne olduğunu anlamak için bulduğu 'taşı' yetkililere teslim etti. Yapılan incelemeler sonucunda nesnenin 7.46 karatlık bir elmas olduğu belirlendi. 2020 yılından beri parkta bulunan en değerli varlık olan bu elmas parkın tarihinde ise sekizinci olarak kayıtlara geçti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Fransız turist ise şöyle dedi:

"Çok mutluyum, saatlerce çamuru kazdıktan sonra buldum"

Öte yandan Navas, elması ikiye bölerek bir parçasını eşine bir parçasını da kızına vereceğini dile getirdi. Elmasın değeri ise yaklaşık 185 bin dolar civarında.

Parkta yürüyüşe çıktı, milyoner oldu Nasıl yaptığını anlatınca dünyada manşet oldu