Dünya Pembe takımın 60 yıllık inzivası

Pembe takımın 60 yıllık inzivası

19.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin eski başkanı Kennedy 1963’te vurulduğunda kanları, eşi Jackie’nin pembe takımına bulaşmıştı. 60 yıldır temizlenmeyen pembe takım, asitsiz kasada saklanıyor.

Pembe takımın 60 yıllık inzivası

Kennedy suikastı, siyasi cinayetlerin en bilinenlerinden biri. ABD’nin 35. Başkanı John F. Kennedy, 22 Kasım 1963’te Dallas’ta üstü açık limuzinde yolculuk yaparken uzaktan açılan ateşle vurularak öldürülmüştü. O sırada başkanın yanında eşi Jackie Kennedy vardı. Jackie Kennedy, aracın içine yığılan eşinin kanlar içinde kalan bedenine kapanıp ağlamıştı. Bu nedenle çok sevdiği pembe takım elbisesi de eşinin kanıyla kıpkırmızı olmuştu.

Haberin Devamı

Hayatının en büyük acısını yaşayan Jackie Kennedy, kanlı pembe takımı, suikastten bir gün sonraya kadar çıkarmayı reddetti. Nihayet üstünden çıkardığında da pembe takım devlet korumasına alındı. 1963’teki suikasttan bu yana temizlenmeyen kanlı pembe takım, 60 yıldır Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi’nin Maryland’deki gizli bir odasında, asitsiz kasada saklanıyor. Pembe takım, sıcaklığı ve nemi kontrol altında olan penceresiz odada en az 80 yıl daha saklanacak.

Eldivenle şapka kayıp

Sosyal medyadaki komplo teorileri üzerine gündeme gelen pembe takımın korunduğu ama kıyafeti tamamlayan hap kutusu şapkayla beyaz eldivenlerin kayıp olduğu bildirildi. First lady Jackie Kennedy, New York merkezli Chez Ninon mağazasından satın aldığı Chanel kopyası pembe takımı suikasttan önce altı kez giymiş. Kennedy’nin o gün kullandığı çantanın da elbiseyle birlikte Ulusal Arşivler’e gönderildiği belirtildi. Jackie Kennedy 1994’te hayatını kaybederken, kızı Caroline Kennedy 2003’te kanlı takımın en az bir yüzyıl görülmemesi için Ulusal Arşivler ile anlaşma yaptı.