Dünya Plajda dehşet! Kaplan köpekbalığı kıyıya yaklaştı, sonrası facia

Plajda dehşet! Kaplan köpekbalığı kıyıya yaklaştı, sonrası facia

22.02.2023 - 12:07 | Son Güncellenme:

Yeni Kaledonya isimli ada ülkesinde yaşanan köpekbalığı saldırısı dünyada gündem oldu. Söz konusu olayda bir kişi hayatını kaybederken saldırının fotoğrafları ve detayları mide bulandırdı.

Plajda dehşet Kaplan köpekbalığı kıyıya yaklaştı, sonrası facia

Fransa'ya bağlı Yeni Kaledonya adasında meydana gelen korkunç olay dünyada gündem oldu. Söz konusu olayın fotoğrafları ise izleyenlerin kanını dondurdu.

Haberin Devamı

59 yaşındaki Avustralyalı turist, denizde yüzerken dehşeti yaşadı. Plajdan sadece 40 metre kadar uzaklıkta yüzen şahsa bir kaplan köpekbalığı saldırdı. 4 metre uzunluğundaki köpekbalığı talihsiz turisti bacaklarından ve kollarından yakaladı.

Plajda dehşet Kaplan köpekbalığı kıyıya yaklaştı, sonrası facia

BACAĞI KOPTU

Durumu fark eden cankurtaranlar ise jet hızında yardıma koştu. Jet ski ile olay yerine gelen ekipler adamı sudan çıkarttı. Sudan çıkartırken bir cankurtaran da denize düştü ancak jet skilerden korkan köpekbalığı bölgeyi terk ettiği için ikinci bir facia yaşanmadı.

Kıyıya çıkartılan turist ise ağır yaralıydı. Kolları ve bacaklarının önemli bir bölümü kopmuş ve bilinci yerinde değildi. Burada yapılan ilk yardımdan sonra hastaneye götürülen şahıs hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Plajda dehşet Kaplan köpekbalığı kıyıya yaklaştı, sonrası facia

BÖLGE KÖPEKBALIKLARININ HAKİMİYETİ ALTINDA

Öte yandan geçtiğimiz ay da aynı plajda benzer bir saldırı daha yaşandı. Bu seferki kurban 49 yaşındaki Bridgette Do isimli bir öğretmendi. Söz konusu olay Avustralyalı turistin öldüğü yerden sadece birkaç metre ilerde yaşandı. Öğretmen saldırıda bacağını kaybetti ancak hayata tutundu.

Bu saldırıdan sadece birkaç gün sonra ise bir kişi daha köpekbalıklarının hedefi oldu. Denizde yüzerken saldırıya uğrayan bir turist, şans eseri ufak sıyrıklarla olayı atlattı ve karaya çıkmayı başardı. Yetkililerden ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.