Dünya Polisiye yazarı kendi kocasını mı öldürdü?

Polisiye yazarı kendi kocasını mı öldürdü?

15.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

"Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz?" adlı hikâyesiyle tanınan ABD'li polisiye yazarı Nancy Crampton-Brophy, 21 yıllık kocasını öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanıyor.

Polisiye yazarı kendi kocasını mı öldürdü

DIŞ HABERLER - ABD'de polisiye yazarı Nancy Crampton - Brophy (71) "Kocanızı Nasıl Öldürürsünüz?" adlı hikâyesini yayımladıktan 7 yıl sonra 21 yıllık eşi Dan Brophy'i öldürdüğü suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bu nedenle tutuklanıp mahkemeye çıkarılan yazarın daha önce "Romantik bir gerilim yazarı olarak cinayetleri ve adli süreçleri düşünmeye çok zaman harcıyorum" dediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Brophy'nin diğer yazarlara da "her yerde kan" olacağı için karakterleri bıçakla öldürmemelerini tavsiye ettiği belirlendi. Ayrıca yazarın zehirle bir kişiyi öldürmenin uzun süreceği, tetikçinin şantaj yapabileceği şeklindeki uyarıları olduğu da tespit edildi. Dan Brophy'nin eğitim verdiği aşçılık okulunda kalbinden iki kurşunla vurularak öldürüldüğü bildirilirken yazarın bu cinayetle hedefinin ne olduğu sorusu gündeme geldi.

'Para için yaptı' iddiası

Yetkililere göre, yazar kocasını öldürerek sigortadan 1.5 milyon dolar almayı hedefledi. Dedektifler, Nancy Crampton - Brophy'nin sosyal medya hesabında "Bir Cinayeti Örtbas Etmenin 10 Yolu" adlı bir makale de tespit etti. Yazar, farklı parçalar monte edilerek takip edilemez hale getirilen "hayalet silahları" da internette araştırmış. Savcı mahkemede, yazarın eşiyle bir fuardan aldığı tabancayla uyumlu sürgüsü ve namlusu olan başka bir silahı da eBay'dan satın aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yazarın, fuardan aldıkları tabancanın sürgüsünü ve namlusunu eBay'dan aldığı silahın parçalarıyla değiştirdiği düşünülüyor. Brophy cinayetten günler sonra da eBay hesabını silmiş. Kamera kayıtları da yazarın otomobilinin cinayet günü aşçılık okuluna gittiğini gösteriyor.